Ramazan tatlılarının en iyisi light süt kullanılarak hazırlanan ve üzerine bol bol tarçın serpilerek yenen kazandibi olduğunu söyleyebiliriz.
Güllaç ara öğün olarak tüketilirse, aşırı şekerli yapılmazsa ve içerisine bol miktarda ceviz konduğunda yararlı olacaktır.
Ramazanda tatlı tüketirken dikkatli olmalıdır. iftarda ve sahurda hiç bir tatlı tüketilmemelidir. Tatlılar mutlaka ara öğünlerde tüketilmeli, üstüne de bol miktarda tarçın serpilmeli. Porsiyon miktarına dikkat edilerek, haftada üç kere tatlı tüketilebilir.
Hamur tatlılarını önermiyorum
Hamur işi ya da kızartılmış tatlıların yerine; fırında pişirilmiş meyveli tatlıları, sütlü tatlıları, meyve salatalarını, güllacı ve kuru meyveleri tercih etmek daha sağlıklıdır.
Ender Saraç
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.