Ticker

6/recent/ticker-posts

Kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler

Kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler

  • Mutlaka üç öğün yemek yiyin. Güne mutlaka kahvaltı ederek başlayın.
  • Size ikram edilenlerden küçük miktarlarda tüketin. İkram edilen hamur tatlıları ve çikolata yerine sütlü tatlıları ve meyveleri tercih edin.
  • Ziyaretlerde açık çay için ve günde bir fincandan fazla kahve tüketmeyin. Çay, kahvenin aşırı tüketilmesi uykusuzluk, mide rahatsızlıkları ve ritm bozukluklarına sebep olabilir.
  • Şekerlemeler ve tatlılardan mümkün olduğunca uzak durun.
  • Kebap, kuzu şiş, pirzola gibi etleri yavaş ve düşük ısıda pişirin. Mutlaka yanında çoban salata ya da taze nane-maydanoz tüketin.
  • Kavurma, kızartma gibi yağlı etlerden uzak durun.
  • Bol taze sebze ve kabuklu meyve yiyin.
  • Günde 6–7 su bardağı ılık su için.
  • Tatili değerlendirip bol bol fiziksel aktivite yapın.
  • Etlerin yanında asitli, gazlı içeceklerin yerine ayran-yoğurt-cacık tüketin.
  • Etleri mutlaka az miktarda tahıllarla (kuskus, bulgur, esmer pirinç) ve bol taze sebze ile yemeğe özen gösterin.
  • Kalp sağlığınız ve kanserden korunmak için haftada iki defadan fazla kırmızı et tüketmemeye özen gösteriniz.
  • Kurbanlık hayvanların sakatat etleri, kolesterol ve yağ içeriği fazla olduğunda tüketilmesi önerilmemektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar