Kabızlığa karşı portakal yaprağı kürü
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kabızlığa karşı portakal yaprağı kürünü öneriyor:
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kabızlığa karşı portakal yaprağı kürünü öneriyor:
Taze portakal yaprağı
Kronik kabızlığa karşı portakal yaprağı iyi bir çözümdür. Kabızlığı giderici kür için kullanılacak portakal yapraklarının mutlaka taze ve yeşil olması gerekmektedir.
Kurutulmuş portakal yaprakları kür için uygun değildir. Portakal yaprağında bulunan hidroksiprolin ve luteolin beta rutinosit etkin maddeleri sindirim sisteminin perisaltik hareketlerini uyararak, kabızlığın ortadan kalkması için mükemmel bir destekleyicidir.
Kabızlığa karşı taze portakal yaprağı kürü:
Bir su bardağı suyun içinde 7-8 tane taze portakal yaprağını 10-12 dakika kısık ateşte kaynatın. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indirerek ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kahvaltıdan en erken bir saat sonra için. Dört gün süre ile günde bir kez içilmelidir.Dördüncü günde kür tamamlanır. İhtiyaç olduğunda kür tekrar edilebilir.
Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.
Kronik kabızlığa karşı portakal yaprağı iyi bir çözümdür. Kabızlığı giderici kür için kullanılacak portakal yapraklarının mutlaka taze ve yeşil olması gerekmektedir.
Kurutulmuş portakal yaprakları kür için uygun değildir. Portakal yaprağında bulunan hidroksiprolin ve luteolin beta rutinosit etkin maddeleri sindirim sisteminin perisaltik hareketlerini uyararak, kabızlığın ortadan kalkması için mükemmel bir destekleyicidir.
Kabızlığa karşı taze portakal yaprağı kürü:
Bir su bardağı suyun içinde 7-8 tane taze portakal yaprağını 10-12 dakika kısık ateşte kaynatın. Kaynama süresi tamamlandıktan sonra ocaktan indirerek ılımasını bekleyin.
Ilıdıktan sonra kahvaltıdan en erken bir saat sonra için. Dört gün süre ile günde bir kez içilmelidir.Dördüncü günde kür tamamlanır. İhtiyaç olduğunda kür tekrar edilebilir.
Her gün taze olarak hazırlanmalıdır.
0 Yorumlar
Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.