Hazırlanışı:
* Bir tutam (4-
* Dört dakikadan daha çok demlemeyin. Demleme sırasında sıcaklığını kaynama noktasında sabit tutun.Fokur fokur kaynatmasın. Çok yavaş bir şekilde kaynıyor kaynamıyor gibi demlenmesi gerekir.
* Demleme süresi tamamlandığında, ılımasını beklemeden sıcakken süzmelisiniz . Süzme işlemini tamamlandıktan sonra içmek için ılınmasını bekleyin.
* 15 gün süre ile her gün, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı dolusu için. Her kullanımda taze olarak hazırlamanız şarttır. Bir gün önceden arta kalan lavanta suyunu kullanmayın. Kolay olsun diye birkaç günlük hazırlayarak buzdolabında saklamayın.
* Hiç bir şekilde damak tadınıza uygun olması için, içerisine şeker ya da benzeri hiç bir katkı maddesi eklemeyin.
* Onbeş günlük ilk kürü tamamladıktan sonra rahatsızlığınızın seyrine göre haftada 3-4 kez, akşam yemeklerinden en az iki saat sonra bir çay bardağı içmeye devam edin. Karaciğer metabolizmanız sağlıklı çalışmaya başladıktan sonra kürü sonlandırın.
Her sağlıklı insanın yılda bir defa 15 günlük lavanta kürünü uygulamasında çok büyük faydalar vardır. Değerli okuyucular hiç bir bitkisel kürü alışkanlık haline getirmeyin. Karaciğer yetmezliği şikâyeti olanların, Hepatit-B veya Hepatit-C virüsü ile yaşamak zorunda olanların zaman zaman lavanta kürünü uygulamalarında çok büyük yararlar vardır.
İbrahim Saraçoğlu
1 Yorumlar
Hocam kür için çok teşekür ederim kıssa zamanda yapmaya başlayacağım ben yaklaşık 4 yıl önce ögrendim hepatit B taşıyıcısı olduğumu ve son zamanlarda karaciger tarafımda hassaslık ve ince agrılarım oluyor bu hastalıktan tamamen kurtulmanın yolu varmı acaba daha 30 yaşındayım ve ögrendiğimden itibaren kafamda soru iaretleri oluşmaya başladı hayata dair bu konuda görüşlerinizi bekliyorum teşekürler...
YanıtlaSilMucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.