Ticker

6/recent/ticker-posts

masaj şekilleri ve faydaları

masaj şekilleri ve faydaları

Bedenimiz yaşadığmız koşuşturmanın ve stresin etkileri nedeni ile çeşitli sorunlar yaşar. Masaj bedenimize yüklediğimiz baskının hafiflemesini sağlar.
Masaj , vücudunuzu tamamen gevşetip günün yorgunluğunu gidererek sizi relaks haline getirir.

Kireçlenme, boyun, sırt, bel, bacak ağrılarının, hamlıkların giderilmesine,

Hücrelerinizin aktif hale gelmesine, yaşlanmanızın gecikmesine,

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine,

Hastalıklara karşı vücudun direncinin ve kapasitesinin artmasına,

Gergin sinirlerin rahatlamasına, psikolojik olarak rahatlayıp gevşemenize,

Yorgunluğun ve kas ağrısının giderilmesine, kasların canlanmasına ve fazla yağların vücuttan atılmasına,

Daha sağlıklı bir hayat yaşamanıza,

Metabolizmanın hızlanmasına ve kan dolaşımının artmasına,

Oksijen alımının artmasına,

Toksinlerin vücuttan atılmasına,

Şişmanlamayı önlemeye yardımcı olur.

Organların ve vücut fonksiyonlarının gelişmesine, güçlenmesine,

Sert durumda bulunan kaslarınızın rahatlamasına, selülitlerin giderilmesine, göze çirkin gelen genişlemiş damarların (varislerin) azalmasına ve Baldırlara uygulanan masaj, ayak kaslarının dinlenmesine yardımcı olarak özellikle uzun süre ayakta kalan veya uzun süre topuklu ayakkabı giyenler için rahatlatıcı rol oynar.

Masaj şekilleri:

OVMA:

Sertleşen kasları yukarı ve aşağı hareketiyle gevşetip, rahatlamayı sağlar.

DALGALAR:

Hafifçe vurma ve ovma hareketlerinin bir kombinasyonu olup gergin sinirlerin rahatlamasına yardımcı olur.

GERME:

Sertlik, ellerin yukarı itme ve aşağı çekme hareketini andıran bir işlev ile hafifletir. Cilde esneklik kazandırır. Sırt ve bel kısmına uygulanan masaj, sırt kemiğindeki gerginliğin ortadan kalkmasına ve sırt ağrılarının Önlenmesine yardımcı olur.

SHIATSU:

Kan dolaşımını itme ve çekme hareketleri ile tekrarlı basmalar ve bırakmalar ile hızlandırır.

YUVARLAMA:
Vücudun tamamı veya bir kısmına, omurgayı gerecek şekilde yuvarlama uygulanır.

VURMA:

Kaslardaki yorgunluk, ovucu yumruklar ile tekrarlı ritmik vuruşlar yardımıyla yok edilir. Vurma ile yapılan masajda vücuttan fazla yağlar atılır.

Masaj Teknikleri ve uygulamaları

Refleksioloji Masajı

Ayaklarda, bedenin tüm bölgelerine karşılık gelen refleks noktalarına el ve parmaklarla uygulanan bir masaj tekniği. Ayak tabanındaki belirli noktaların uyarılması sonucu vücudun belli bölgelerindeki gerilimler ve sorunları gideriyor. Hastalıkların tedavisinde kullanıldığı gibi rahat bir hamilelik dönemi için de önerilen bir yöntem.

Reiki Masajı

Reiki Hint kökenli bir meditasyon türüdür. Vücuda dokunmadan insan vücudunda varsayılan 7 çakranın açılması ve temizlenmesi için uygulanan bu masajda, doğadan alınan enerji kişiye aktarılıyor. 

Masaj sırasında kapalı kanallardaki negatif enerji doğadan alınan pozitif enerji ile yükleniyor. 

Reiki masajında mum ve tütsüler konsantrasyonu arttırmak için kullanılıyor.

Aromaterapi Masajı

Aromaterapi; fiziksel, duygusal, ruhsal sağlık ve güzellik için hoş kokulu bitkisel özlü yağlar kullanılarak uygulanan bir masajdır. Masaj sırasında kullanılan bazı öz yağlar rahatlatırken, bazıları da toksinlerin atılmasına destek olarak cildi canlandırıyor.

Thai Masajı

Thai, Tayland'ın geleneksel masajı olarak biliniyor. Diğer masajlardan farkı, sert bir yer yatağı üzerinde uygulanıyor olmasıdır. İki saat süren bu masaj, eşofman ya da ipek yerel Tayland giysisi ile esnetme hareketleriyle uygulanıyor. Masaj; iskelet, eklem ve kas yapısındaki gerginliği azaltarak acı ve ağrıları gideriyor. Bu sayede vücudun esnekliği artıyor ve iç organların düzenli çalışması sağlanıyor.

Shiatsu Masajı

"Parmakla bastırmak" anlamına gelen Shiatsu, yaşam enerjisinin dağılımındaki dengesizliği gidermeyi amaçlayan bir masaj çeşidi. Shiatsu masajı, parmakla vücudun refleks noktalarına baskı uygulamayı temel alarak uygulanıyor. Bu sayede stresten arınmış daha dinç ve rahatlamış bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Tui Na Masajı

Tui Na tekniği 2000 yıl öncesine dayanıyor. Çin kökenli bir çeşit vücut terapisi olarak da tanımlanabilir. Çinli uzmanların uyguladıkları bu masaj tekniği boyun, omuz, sırt, kafa ve kol bölgelerine uygulanarak; bu bölgelerdeki sorunların tedavisinde etkili oluyor. Tui Na, üst beden ve baş bölgesinde bloke olmuş enerjinin açığa çıkmasını sağlıyor.

Cilt Onarım Masajı

Aromatik yağlar kullanılarak uygulanan cilt onarım masajı; cildin beslenmesini, sinir sisteminin yatıştırılmasını, kasların gevşetilerek negatif enerjinin dışarı atılmasını sağlıyor.

İsveç Masajı

1776 yılında İsveçli Per Henrik Ling tarafından geliştirilip, tedavi amaçlı kullanılan İsveç masajı tüm dünyada tıbbi, sportif ve dinlendirici amaçla kullanılıyor. Bitkisel yağlarla yapılan masaj, vücudun rahatlamasını ve kasların yumuşamasını sağlıyor.

Spor Masajı

Spor aktivitelerinden sonra uygulandığında kan dolaşımını düzenleyerek kaslar üzerinde oluşabilecek sorunları önleyen bu masaj tekniği, kasların yenilenmesine yardımcı oluyor.

Zayıflama Masajı
 
Bu masajda özellikle; ısırgan otu yağı, kekik yağı, keten yağı ve susam yağı gibi yağlar kullanılıyor. Böylace kan dolaşımı hızlandırılıyor ve vücutta biriken toksinler atılıyor. Vücut hem inceliyor, hem de toparlanıyor.

Selülit Masajı

Bu masaj yönteminde lenf drenaj sistemiyle çalışılıyor. Kan dolaşımının hızlandırılmasıyla birlikte aromatik yağlar selülitlerin yoğun olduğu bölgelerde uygulanıyor.

Bali Masajı

Özel bitki ve meyve yağlarıyla uygulanan Bali masajı, kan dolaşımını arttırarak ve kas gerginliğini azaltarak vücutta rahatlama sağlıyor. Tüm vücuda güçlü harektelerle yapılan masaj özellikle el ve ayak bölgesinde yoğunlaşıyor.

Manuel Terapi Masajı

Daha çok tedavi edici özelliğe sahip olan bu masaj, fıtık tedavisinden duruş ve omurga bozukluklarına kadar bir çok rahatsızlıkta uygulanıyor. Vücudun bazı noktalarına baskı ve deriye yapılan çekme büzme haraketleri uygulanarak gerçekleştiriliyor.

Klasik Masaj

Susam yağı ile tüm vücuda uygulanan bir masajdır. Vücudun dinlenmesi ve dinçleşmesi için uygulanıyor.

Lokal Masaj

Bölgesel olarak uygulanan bu masaj, yalnızca sırt ve boyun, bacaklar ya da yüz gibi bölgesel dar alanlara aromatik yağlarla yapılıyor. Bu bölgelerdeki rahatsızlıkları tedavi özelliği de bulunuyor.

Medi Masaj

Bilimsel bir masaj türü olan Medi masaj, 90 dakika süren özel bir masaj. Aromatik yağlarla, vücudun her bölgesine ayrıntılı olarak uygulanıyor.
 
Relax ve Biyoenerji Masajı

Adele ağrıları ve strese karşı etkili olan Relax ve biyoenerji masajı, tüm vücuda uygulanıyor. Aromatik yağlar rahatlama hissi verirken masaj sırasında uygulanan teknikler bedene ve ruha zindelik veriyor.

Sultanın Altı El Masajı

Üç masörle uygulanan masaj tekniği vücudun özel noktalarına basınç uygulama esasına dayanıyor. Bu masajla saç uçlarından ayak parmağına kadar bakım sağlanıyor.

The Ritz Carlton Masajı
Canlandırıcı aromaya sahip sıcak yağların kullanıldığı bu masaj özel Akdeniz kokularıyla destekleniyor. Aromalar, terapi özelliklerinin yanı sıra yenilenmiş hissi veriyor.

Geleneksel Türk Masajı

Otantik masaj tekniklerinin kullanıldığı bu yöntemde vücudun tüm zayıf doku ve pasif kasları harekete geçiriliyor. Masajda kullanılan yağlar bedenin zindelik kazanmasına yardımcı oluyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar