Ticker

6/recent/ticker-posts

REFLEKSOLOJİ İLE VÜCUT RİTMİNİZİN DÜZENE SOKABİLİRSİNİZ

REFLEKSOLOJİ İLE VÜCUT RİTMİNİZİ DÜZENE SOKABİLİRSİNİZ



İnsan vücudu beyinden başlayıp el ve ayakuçlarına kadar uzanan sinirlerle çevrilidir. Bu sinirler omurilik, kalp, ciğerler, kaslar yani tüm organların, uzuvların devasa bir iletişim düzeneğini sağlamaktadır.


Organizmada meydana gelen bir rahatsızlık söz konusu olduğunda bu devasa sistem harekete geçerek uyarımlar göndererek acil durum harekâtını başlatır beyinde ve beyin direktif merkezi olarak organizmanın olağan ritmini kazanması için savunma sistemini harekete geçirir.

Fakat gücünün yetmediği yerde ihtiyaç emrini doğurarak bizlere kendini koru komutasını verir gerek tıbbi gerek bitkisel olarak savunma sistemimize destek sağlarız.

Peki, hiç düşündük mü Neden beyin işini yerine getiremiyor var olan sorunun asıl çözümü ondayken neden bize ihtiyaç duyuyor. O deva sistem neyi yanlış yapıyor ya da yanlış varsa asıl sebep ne?

Tüm sorun beynin hasar görmüş bölgelerinin tedavi komutlarını algılayamamasında aslında. Tüm sinirleri el ve ayaklarda bittiğini belirtmiştik. Peki biz ilgili organın bittiği yere dokunduğumuzda o organa ulaşmış olmaz mıyız sizce.

İşte burada bir kapı açılıyor önümüzde Refleksoloji; kısa tanımıyla el ve ayak masajı olan alternatif tedavi yöntemi, el ve ayaklara yapılan bası yöntemleriyle beyindeki hasarlı bölgeyi uyararak tedavinin kapılarını açar.

Sorunun başladığı nokta tedavi edilirse beyin görevini yerine getirir kendi kendini tedavi sürecine başlamış olur ki bu durumu sağlamak da refleksoloji ile mümkündür.

Peki, refleksoloji bu yararı nasıl sağlıyor? Düşününce birkaç dokunuş ne yapıyor da beyin tepki vererek tedavi gerçekleşiyor. Aslında o kadar basit bir döngü ki bu sistem ‘etki ve tepki’ ilişkisinde gizli her şey.

Bedenimizdeki sinir lifleri elektrik ile yüklüdür. Dışarıdaki elektrik artı içerideki elektrik ise eksi konumdadır. Sinire dokunulduğunda da artı eksi zıtlığıyla atlama meydana gelir.

Artı yüklü elektrik sinir lifine girerken eksi yüklü elektriği lif boyunca iterek elektrik akımını oluşturur. Bunun sonucunda bir kas ya da organ çalışır. Organlarda ya da kaslarda yaşanan bir rahatsızlık durumunda da refleksoloji ile sinirlerin son noktalarına belli bası yöntemiyle dokunularak artı yüklü elektrik sinir içine iletilip elektrik akımı döngüsü harekete geçirilir.

İşte bu noktada beynimiz aldığı komutlarla vücut ritmini düzene sokarak kendi kendini tedavi mekanizmasını harekete geçirip tedavi sürecini başlatır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar