Ticker

6/recent/ticker-posts

Ejder meyvesinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Ejder meyvesi nasıl yenir?



Ejder meyvesinin faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir? Ejder meyvesi nasıl yenir?

Tropikal bir meyve olan ejder meyvesi diğer bir adıyla pitaya son zamanların en çok konuşulanları arasında. Peki, ejder meyvesinin faydaları nelerdir?


Anavatanı Vietnam olan, ağırlığı 300 gramdan bir kiloya kadar çıkabilen tropikal meyve, narenciye ve sebze üretimine alternatif ürün olarak tercih ediliyor. Pitaya, Dragon fruit, Ejder Meyvesi, Kaktüs meyvesi olarak da adlandırılıyor. Bu meyve Türkiye'de de yetiştirilmektedir.

Meyvenin içerisinde küçük susam tanesine benzeyen çekirdekleri bulunuyor. Bu çekirdekler, tıpkı kivideki gibi meyveyle birlikte tüketiliyor. İç kısmı çiğ olarak yenebilir, hafif bir tatlılık verir ve kalori yönünden azdır. Pitaya meyve suyu, şarap yapımında ya da diğer içecekleri tatlandırmada kullanılabilir. İşte ejder meyvesinin faydaları...


İçerdiği besin ve mineraller itibariyle gözleri kuvvetlendirir. Pitaya meyvesi, yüksek C vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum içermektedir.

Yüksek tansiyonu önleme özelliği vardır. İçerdiği kalsiyum sayesinde güçlü iskelet sistemi ve kemikler için yararlıdır.


Vücudun nem dengesini kontrol altında tutar. Pitaya meyvesi antioksidandır (phytoalbumins) ve son derece zengin çözülebilir lif içerir.

Tip 2 Diyabet hastaları için mükemmel bir meyvedir.Cinsel gücü artırmada oldukça etkilidir. Afrodizyak etkisi vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar