Ticker

6/recent/ticker-posts

GÜÇLÜ ANTİBİYOTİK KEKİK



ZOR ZAMANLARIN KORUYUCUSU GÜÇLÜ ANTİBİYOTİK KEKİK!
Antibiyotikler gereksiz yere çok fazla reçete edildiklerinden yok edilemeyen dirençli süper mikroplar gelişiyor. Bu da pek çok kişiyi doğal alternatifler aramaya itiyor ve antibiyotik özellikleri olan en iyi bitkilerden biri de kekik. 

Ana vatanı Akdeniz olan kekik yağı tıbbi amaçlarla ilk kez antik Yunanlılarca kullanılmış ve antiseptik, antibakteriyel, antiviral ve anti fungal (mantara karşı) özelliklerine dikkat çekilmiş. Günümüzde de çeşitli sorunlar için doğal bir tedavi aracı olarak kullanılmaktadır. Nezle, grip, artrit, kulak enfeksiyonları, boğaz ağrısı, ishal, tüberküloz bunlardan bazıları.

Kekik yağı kurutulmuş halinden daha kuvvetli. USDA'ya göre kekiğin antioksidan kapasitesi tüm diğer otlardan 3-20 kat kadar yüksek ve yaban mersinindeki antioksidan kapasitenin 4 katı. Aynı zamanda kanser hücrelerinin ölümünü de hızlandırdığı gösterilmiş, bu da kanser tedavisinde ümit vaat ediyor.
Kekiğin iyi gelebileceği sorunlar:

▪️ Solunum sorunları: Bronşit, sinüzit, zatürre ve astıma iyi gelir.

▪️ Sindirim sorunları: Kekik yağı gıda zehirlenmelerini iyileştirmekte çok etkili olduğundan seyahatlere götürmek için çok faydalıdır. Ülser, bakteriyel enfeksiyonlar ve parazitlerle de mücadele eder.


▪️ Ağrı giderici: Kekik yağı kas tutulmaları ve eklem ağrılarında dışarıdan uygulandığında hem yumuşatıcı hem de ısıtıcı etki yapar.


▪️ Ağız sağlığı: Plak, bakteri ve kokuya karşı ağız gargarası yapılır. Diş fırçanıza bir iki damla ekleyin ve bakterileri fırçalayıp atın.


▪️ Alerjiler: Kekik yağının anti-mikrobiyel ve antiviral özellikleri vücudu dış allerjenlerden korur.


▪️ Bağışıklık: Vücudun boğaz ağrısı ve nezle gibi sorunlara karşı direncini arttırmak için suya her gün bir iki damla ekleyerek içebilirsiniz.


▪️ Konjestiyon: Kekik yağı başka bir yağla seyreltilerek göğüse sürülürse tıkanıklığa iyi gelir. Mendilinize birkaç damla damlatıp koklamak da burun tıkanıklığına iyi gelir.


▪️ Kepek: Saçınızı yıkarken birkaç damla kekik yağı eklemek ve hindistan cevizi yağıyla karıştırmak kepeğe karşı etkilidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar