Ticker

6/recent/ticker-posts

Ayak banyosu ile detoks yapın



Çin refleksoloji sistemi ayaklarımızın doğrudan vücudun önemli sistemlerine ve organlarına bağlanan doğal enerji bölgelerine sahip olduğunu söylüyor. Bu, vücudumuzun, ayaklar veya benzeri bölgeler yoluyla toksinlerden de temizlenebileceği anlamına geliyor.

Ayaklarınız aracılığıyla vücudunuza detoks yapmanın birçok bilinen yolu vardır:

İyonik Ayak Banyosu


Bu yöntem, güçlü bir kimyasal reaksiyon oluşturmak için elektrik akımı kullanılmasına benzer. Tuz iltihap önleyici görevi görürken, ılık su gözeneklerini açar. 
Banyo esnasında iyonlar ayağa emilir ve tüm vücudun zehrinin giderilmesini sağlar. Tuz koyu hale gelirse, bu yöntemin çalıştığı anlamına gelir. İşte çeşitli tuzlar kullanarak yapılan en bilinen detoks tariflerinden bazıları:
MALZEMELER
– 1 su bardağı deniz tuzu
– 1 bardak Epsom tuzu
– 2 bardak kabartma tozu
HAZIRLIK
Bir tencerede biraz su kaynatın, sonra tüm malzemeleri ekleyin ve biraz kaynatın. Şimdi, ayaklarınızı koyacağınız kabı ılık suyla doldurun ve biraz elma sirkesi ekleyin, sonra önceden kaynatılmış karışımı buraya dökün. İyi bir sonuç almak için 30 dakika boyunca ayaklarınızı bekletin. Bu magnezyum seviyenizi arttıracak, derinizi rahatlatıp, vücudunuzu arındıracaktır. Dahi ilk seansta kendinizi rahatlamış hissedeceksiniz.

Kil Detoksu


Malzemeler
– ½ su bardağı Epsom tuzu
– ½ bardak kil
HAZIRLIK
Ayağınızı koyacağınız kabı sıcak su ile doldurun ve Epsom tuzunu ekleyin. Daha sonra, bentonit kilini tahta bir kaşıkla biraz su ile karıştırın, sonra kaba ekleyin. Vücudunuzu toksinlerden arındırmak için 20-30 dakika kadar ayaklarınızı içinde bekletin.

Oksijen Detoksu


MALZEMELER
– 1 çorba kaşığı kuru zencefil tozu
– 2 bardak oksijenli su
HAZIRLIK
Ayaklarınızı koyacağınız kabı ılık suyla doldurun ve zencefil ve oksijenli suyu ekleyin, ardından vücudunuzdan toksinleri çıkarmak için 30 dakika süreyle ayaklarınızın suyu emmesini bekleyin.
Tüm bu ayak detokslarından size en uygun olanı seçerek uygulamaya başlayın. En geç bir hafta içerisinde genel sağlık durumunuzda iyileşme ve rahatlama göreceksiniz. Sağlıkla kalın!

Yorum Gönder

0 Yorumlar