Ticker

6/recent/ticker-posts

Yumurta Sarısı ve Bepanthen İle Besleyici Saç Maskesi Tarifi

 

Yumurta Sarısı ve Bepanthen İle Besleyici Saç Maskesi Tarifi

Özellikle kış aylarında ve mevsim geçişlerinde saçlarımızda inanılmaz yıpratıcı bir etki meydana geliyor. Bu saç bakım maskesi tarifi tam da bu dönümde uygulamanız gereken müthiş bir tarif;
 
Yumurta Sarısı ve Bepanthen İle Besleyici Saç Maskesi Tarifi


Bu maske de ana madde olarak yumurta sarısı kullanacağız, saçlarınız uzunsa 3 yumurtanın sarısını kullanabilirsiniz eğer kısa ise tek yumurta sarısı yeterli olacaktır. Önemli olan saç köklerine masaj yaparak bu karışımı uygulamak ama bütün bakım isterseniz malzemeleri saçınıza göre arttırarak uygulamalısınız.

Yumurta Sarısı İle Saç Bakım Maskeleri

Yumurta sarısı ile yapılan saç bakım tarifleri 1940 senelerine de dayanıyor. O yıllarda yumurta sarısı içerikli şampuanlar ve yumurta sarısı kullanılan maskeler kadınlar arasında çok popülerdi.
 
Yumurta sarısı protein ve lesitin içeriği sayesinde yıpranan saçları nemlendirerek onarıcı bir özelliğe sahiptir. Saçlar kırılmaya karşı güçlenecek ve parlayan saçlarınız daha çabuk şekil alabilecektir. Aşağıya malzemeleri kendi aldığım fiyatlarıyla yazdım.
 
Yumurta Sarısı Saç Bakım Maskesi Malzemeler;
 
Saçınızın uzunluğuna göre yumurta sarısı
1 adet bepanthen 500 gr/2ml Ampül (fiyatı 5 tl)
1 adet Evin (e vitamini) 300 mg/2ml Ampül (12 tl)
1 buçuk tatlı kaşığı badem yağı (fiyatı 10 tl)
1 tatlı kaşığı sarımsak yağı (fiyatı 15 tl)
3-4 damla çam terebentini (fiyatı 10 tl)
1 tatlı kaşığı bal
 
Hazırlanışı;
 
Yumurta Sarısı ve Bepanthen İle Besleyici Saç Maskesi Tarifi için öncelikle yumurta sarısı ile akını ayırın 

Daha sonra sırayla ampülleri kırıp karışıma ekleyin. E vitamini ve bepanthen ampüllerin kutusundan 5 er tane çıkıyor yani bu maske uygulamasını 5 hafta boyunca hafta bir olarak düzenli şekilde yapabilirsiniz. Özellikle sonbahar ve ilkbaharda bu şekilde uygulama yaparsanız çok yararını göreceksiniz :)


 

Evet sizlerde mevsim değişiklikleri yüzünden benim gibi saç dökülmesinden şikayetçi iseniz mutlaka bu maskeyi üşenmeyin uygulayın. Nerede kalmıştık; tüm malzemeleri karıştırın ve fırça yardımıyla saçınızın özellikle diplerine sürün ve daha sonra parmak uçlarınıza yumuşak hareketlerle masaj yapın. Ardından saçlarını sıcak havlu ile sarın ya da bone takabilirsiniz. Bu karışım saçınızda 2-3 saatte durabilir hatta daha yararlı olur. Sonra duşta şampuan ile yıkayabilirsiniz.


Bildiğiniz gibi sarımsak saç dökümlerine karşı çok etkili, fakat sarımsağın rendelenerek yapıldığı o saç maskelerinin kokusunu saçtan çıkartmak çok zor olabilir ya da siz kokusundan hoşlanmadığınız için yapmak istemiyor olabilirsiniz. 

Bu yüzden ben bu maskede sarımsak yağı kullanıyorum, sarımsak yağının sarımsağın aksine hiç kokusu yok. Badem yağı zaten cildi ve saçı besleyici özelliği sayesinde her maskede kullanılabiliyor. Balı saç maskesine eklememizin sebebi ise, saçları canlandırmak, parlak olmasını sağlayıp, elektriklenmesimi önlemek. 

Çam terebentinini de saçları canlandırdığı ve güzel koktuğu için ekliyoruz. Dilerseniz büyük boy şampuanınıza bir şişe çam terebentini döküp iyice çalkalayıp, bu şekilde de kullanabilirsiniz. Her yıkamada saçlarınızda biraz daha parlama ve canlanma olduğunu görebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar