Ticker

6/recent/ticker-posts

Tok Tutan Besinler nelerdir?

 

Tok Tutan Besinler

Tok tutan yiyecekler genellikle yüksek miktarlarda lif içerirler, acıkmanızı geciktirdikleri için ve daha uzun süre tok tuttukları için gün içinde aldığınız kalori miktarını kontrol altında tutmanıza ve azaltmanıza yardımcı olurlar. Tok tutan yiyeceklerden bazıları:

Mercimek

Mercimek protein, antioksidanlar açısından zengin olmasına ek olarak aynı zamanda yüksek oranda lif içerir ve daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

Yumurta

Tok tutan besinlerden belki de en önemlisi yumurtadır. Yumurta içerdiği yüksek protein ve zengin besin içeriğiyle gün içinde açlık hissinizi uzun süre bastırır. Yüksek protein içeren bir kahvaltı yapanların gün içinde aldıkları kalori miktarının daha düşük olduğu gözlemlenmiştir.

Ceviz, Fındık, Badem gibi Kuruyemişler

Ceviz, fındık ve badem uzun süre tokluk hissi veren, doymamış yağlar, protein ve lif içeriği açısından zengin gıdalardır. Aynı zamanda sindirimi yavaşlatır, kan şekerinizin kontrol altında durmasına yardımcı olurlar.

Su

Yeterince su tüketmediğimizde vücudumuz açlık hissine benzer belirtiler gösterir, bazen gerçekten aç olmasak da aç hissetmemize yol açar. Bu yüzden bir şeyler yemeden önce biraz su içip 10 dakika kadar beklerseniz açlık hissiniz geçebilir.

Brokoli

Brokoli antioksidanlar açısından zengin olmasının yanı sıra aynı zamanda lif içeriği açısından da zengindir. Yüksek lif içeren gıdalar daha uzun süre tok kalmamıza yardımcı olurlar.

Karalahana

Koyu renkli sebzelerin tümünde olduğu gibi karalahana da bol miktarda antioksidan, vitamin ve mineral içermektedir. Aynı zamanda yüksek lif içeriği ile tok tutan yiyeceklerden bir tanesidir.

Armut

Orta boy bir armut 5.5 gramlık lif içeriği ile daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacaktır.

Brüksel Lahanası

Brüksel lahanası birçok kişi tarafından en sevilen sebze olarak kabul edilmese de çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Uzun süre tok tutan bir yiyecek olmasının yanı sıra vücudumuzun detoks yapmasına yardımcı olur.

Arpa

Arpa da yüksek lif içerir, buna ek olarak kan şekerinizi, tansiyonunuzu ve kolesterolünüzü düşürmenize yardımcı olur.

Havuç

En sağlıklı atıştırmalık tercihlerinden olan havuç yüksek betakaroten içeriği ile açlığınızı bastırmanıza yardımcı olur.

Baklagiller

En sağlıklı ve tok tutan yiyeceklerden birçoğu baklagiller ailesinin üyeleridir. (kuru fasulye, barbunya, nohut vs.) Baklagiller yüksek protein, lif içerirler ve uzun süre tok tutarlar. Antioksidanlar, B vitamini ve demir açısından da zengindirler, iştahınızı bastırmanıza yardımcı olurlar.

Bamya

Düşük kalorili bu bamya, yüksek miktarda A, B6 ve C vitamini içermesinin yanı sıra kalsiyum, demir ve magnezyum açısında da zengindir. Tok tutmasının yanı sıra, kötü kolesterolün düşürülmesine ve sindirim sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Bitter Çikolata

Bitter çikolata canınız tatlı istediğine seçebileceğiniz en sağlıklı tercihlerden biridir. Tansiyonunuz düşürmeye, kalp ve beyin sağlığınızı korumaya yardımcı olur.

Avokado

Avokado yüksek miktarda doymamış yağ ve lif içerir, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar