Ticker

6/recent/ticker-posts

Süt Kaymağı ile 5 Yüz Maskesi Tarifi


Süt Kaymağının Cilde Faydaları

Genel sağlığımız için pek çok faydası olan süt kaymağı, cildimiz için de yararlı bir besin. Cildi yumuşatması ve nemlendirmesi özellikleri ile ön plana çıkan süt kaymağı, özellikle kuru ve hassas cilt yapısına sahip kişilere öneriliyor. 

Diğer doğal ve kozmetik ürünlerde olduğu gibi, süt kaymağı da düzenli kullanım sonucunda ciltte gözle görülür olumlu sonuçlar doğuruyor.


Yaş almanın cilt üzerindeki etkilerini yavaşlatması, cildi nemlendirmesi ve diri bir görünüm kazandırması bunlardan sadece birkaçı. İşte birçok kozmetik ürününün içerisinde yer alan süt kaymağının ciltteki diğer olumlu etkileri.

Cilde Faydaları Nelerdir?

* Süt kaymağı, özellikle kuru ve hassas ciltler için çok faydalıdır, aşırı kuruluğu alır, pullanmayı ve tahrişi önler.

* Cildi içten besleyerek nemlenmesini sağlar.

* Cildi yumuşatır, daha diri ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

* Cilt rengini güzelleştirir, solgun ciltlerin daha canlı görünmesini sağlar.

* Peeling etkisi yaratarak cildin en üst tabakasında biriken ölü cilt hücrelerini atar.

* Hücre yenilenmesine yardımcı olur.

* Cilde esneklik kazandırır, cildin sıkılaşmasını sağlar.

* İnce kırışıklıkların görünümünün azaltılmasına yardımcı olur.

* Ciltteki yaraları hızlı bir şekilde iyileştirir.

* Sivilce izleri için süt kaymağı maskesi uygulanabilir.

* Cildi kısa sürede onarır.

* Çeşitli sebeplerden ötürü uzun süre bakım yapılmayan ciltler için “acil çözüm” olarak uygulanabilir.


Süt Kaymağı ile Hazırlayabileceğiniz 5 Maske Tarifi

1. Canlı ve pürüzsüz bir cilt için; 1 tatlı kaşığı taze süt kaymağını 1 tatlı kaşığı süzme bal ile karıştırın. Karışımı cildinize sürün, yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuğa yakın ılık su ile yıkayın ve kurulayın. 

Maskenin kokusu sizi çok rahatsız ediyorsa bekleme süresini 10 dakikaya düşürebilirsiniz. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde haftada en az iki kere uygulayabilirsiniz. Bu maske aynı zamanda yıpranmış ve bakımsız görünen ciltlerin hızla onarılmasına ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

2. Kuru bir cildiniz varsa süt kaymağı maskesi ile cildinizi doğal bir yöntemle nemlendirebilirsiniz. Bunun için; 1 çorba kaşığı zeytinyağını 1 çorba kaşığı taze süt kaymağı ile karıştırın ve cildinize uygulayınız. Yaklaşık 20 dakika bekledikten sonra cildinizi soğuğa yakın ılık su ile yıkayın ve kurulayın. 

Cildiniz aşırı kuru ise bu uygulamayı hafta üç defa yapmanız yararınıza olacaktır. Normal bir cilt yapısına sahipseniz maskeyi haftada bir kere yaparak cildinizi doğal yollarla nemlendirmiş olursunuz.

3. 1 tatlı kaşığı granül bira mayasını bir adet yumurtanın sarısı, 1 çorba kaşığı bal, 1 çorba kaşığı taze süt kaymağı ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini krem kıvamına gelene kadar uygun bir kabın içerisinde karıştırın. 

Hazırladığınız bu karışımı bir kenara koyun ve öncelikle cildinizi temizleyin. Ardından temizlediğiniz cildinize susam yağı ve zeytinyağı karışımını masaj yaparak yedirin. Üzerine de hazırladığınız karışımı (taze süt kaymaklı karışım) sürün ve yaklaşık 20 dakika bekleyin.

Bu sırada, yüzünüzü durulamak için ufak bir kapta bir miktar sütü içme suyu ile karıştırın. Süre dolduktan sonra yüzünüzü sulandırdığınız süt ile durulayın. Bu maskeyi haftada bir defa güvenle cildinize uygulayabilirsiniz. 

Hazırlaması biraz zahmetli olsa da, düzenli uygulanması halinde kuru ciltlerin neme doymasına, yorgun ve soluk ciltlerin canlanmasına ve ciltteki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

4. Cildinizi beslemek ve yumuşatmak istiyorsanız, 2 çorba kaşığı yulaf ununu 2 bardak su içerisinde pişirin ve sonrasında süzün. Süzdüğünüz suyu daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun. 

Pişirdiğiniz yulafı 3 çorba kaşığı taze süt kaymağı ile macun kıvamına gelene kadar karıştırın ve sonrasında cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra, cildinizi daha önce kenara koyduğunuz yulaf suyu ile temizleyin ardından da bir miktar içme suyu ile sulandırdığınız sütle cildinizi durulayın.

5. 40 gram süt kaymağını bir tatlı kaşığı suyun içerisinde kaynatın. Diğer yandan, 1 adet elmayı rendeleyin ve süt kaymağını kaynattığınız suyun içerisinde atın. Tüm malzemeleri 2 dakika daha kaynatın ve ardından soğumasını bekleyin. 

Soğuduktan sonra cildinize sürün ve 30 dakika bekledikten sonra cildinizi durulayın. Bitki Bilim ve Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın önerdiği bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar