Ticker

6/recent/ticker-posts

Kahve kalp ve tansiyon hastaları için zararlı mı?

Kahve kalp ve tansiyon hastaları için zararlı mı?

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre kafeinli yiyecek ve içeceklerin kalpteki ritm bozukluğuyla ilişkisi olmadığı tespit edildi.


Özellikle kalp ve tansiyon hastalarına uzak durulması tavsiye edilen kahve temize çıktı. Amerika’da Washington, Kaliforniya ve Oregon üniversitelerinin tıp ve eczacılık fakültelerindeki bilim insanları tarafından ortak yürütülen bir araştırma kalpteki ritm bozukluklarıyla kafeinli içecek ve yiyecekler arasında bir ilişki bulunmadığını ortaya çıkardı.

1400 tiryaki takip edildi

Amerikan Kalp Derneği Dergisi’nde yayınlanan araştırma için 1388 kişinin bir yıl boyunca kahve, çay ve çikolata tüketimleri ile 24 saatlik EKG’ları kaydedildi. Katılımcıların yüzde 61 yani 840 kişinin günden birden fazla kafeinli bir ürün tükettiği saptandı. Kadınlarda ve alkol alanlarda ise kafein tüketim miktarının daha fazla olduğu da tespit edildi.

Ritm bozukluğuyla ilişkisi yok

Özellikle 65 yaş üstü katılımcıların ‘Kardiyovasküler Sağlık Çalışması’ kapsamındaki muhtemel risk faktörleri çıkarıldıktan sonra yapılan değerlendirmede kafein alımıyla yaygın görülen düzensiz kalp ve nabız atımı olan atriyal aritmi ile ani ölümlere yol açan ventriküler aritmiler arasında bir ilişki bulunamadı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar