Ticker

6/recent/ticker-posts

El ve ayaktaki Egzama için kür - İbrahim Saraçoğlu

Egzamaya Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü:

Prof Dr İbrahim Saraçoğlu özellikle ellerde, el bileklerinde ve ayaktlarda oluşan egzama tedavisi için Beyaz dut kurusu kürü tarifini açıklıyor. video izleyin.


Egzamaya Karşı Beyaz Dut Kurusu Kürü:

Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine bir avuç dolusu beyaz dut kurusu atınız ve altı dakika kısık ateşte ağzı kapalı olarak kaynatmaya devam ediniz. Altıncı dakikadan sonra ocaktan indiriniz, elinizi yakmayacak derecede sıcaklığa gelince egzamalı ellerinizi kabın içerisine koyunuz ve en az on dakika etki ettiriniz. 

Bir saat ellerinizi yıkamayınız. Bir saat sonra ellerinizi suyla durulayınız. Haftada üç kez, toplamda iki hafta bu uygulamayı tekrar ediniz. Her defasında taze olarak hazırlanması gerekir. Ellerinizi daldırdığınız kabın soğumamasına özen gösteriniz. Ellerinizi yakmayacak derecede (ılıktan sıcak) sıcak olmasına dikkat ediniz.

Eğer egzamanız ayaklarınızda veya el bileklerinizdeyse, hazırladığınız suyu kaşık veya kepçe yardımıyla egzamalı bölgenin üzerine on dakika boyunca dökünüz. Suyu egzamalı bölgelerin üzerine dökerken, yakmayacak derecede ılıktan daha sıcak olmasına dikkat ediniz. Kabın ılımamasına dikkat ediniz. Gerekirse tekrar ısıtınız.

DİKKAT; İlk on gün tamamlandığında iyileşme gözlenmediği takdirde ( fark edilmediği takdirde) kür sonlandırılır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar