Ticker

6/recent/ticker-posts

Sağlıklı bir yaz için yaz detoksu - Taylan Kümeli

Sağlıklı bir yaz için yaz detoksu

Beslenme ve diyet uzmanı Taylan Kümeli daha
güzel ve sağlıklı bir yaz geçirebilmenize yardımcı olmak amacıyla sizler için yaz detoks programı hazırladı. 

İşte Taylan Kümeli'nin tavsiyeleri ile fit ve sağlıklı bir yaz geçirmenizi sağlayacak yaz detoksunun ayrıntıları…

 

Antioksidandan Vazgeçmeyin

3 gün, sadece renkli sebze ve meyveler, baklagiller ve
tam tahıllar ile beslenin. Bu yiyeceklerde bulunan antioksidanlar karaciğer enzimlerini harekete geçirip zararlı maddeleri dışarı atar ve onları suda çözünebilir hale getirir, böylelikle vücudunuz bu maddelerden rahatça kurtulabilir. Ispanak, marul, yaban mersini kırmızı dut, kayısı, kiraz en iyi antioksidan kaynaklarıdır.

Kimyasal-Detoksu Öğrenin

  
Soğan, sarımsak ve yumurta vücudun kendi antioksidanı olan, glutatyon üretmesine yardımcı olabilecek sülfürik bileşikleri açısından oldukça zengindir. Her zaman elimizin altında olan bu yardımcılar arsenik ve cıva gibi ağır metaller de dâhil olmak üzere pek çok toksini dışarı atma konusunda oldukça başarılıdır.

Organiği Unutmayın

Organik beslenmek en idealidir ancak eğer etrafınızda bulamıyorsanız marketteki ürünlerin kalın kabuklu ve soyulabilir olmasına dikkat ederek satın alabilirsiniz. Çünkü bu türler daha az kontamine olduklarından, daha yararlı olabilir.

Sıvı Tüketimi

Detoksun amaçlarından biri toksinleri çeşitli yollarla dışarı atmaktır. Bu da ancak sıvı tüketerek sağlanmaktadır. Günde 8 ila 12 bardak arası su ve kafeinsiz bitki çayları içmek esastır. Ve bonus olarak, su içmenin cildi güzelleştireceğini de unutmayın.

Temiz Beslenin

Fast food, alkol, kafein, kırmızı et, şeker ve beyaz un gibi içindeki maddelerin ne olduğunu bilemediğiniz veya tanımadığınız işlenmiş yiyeceklerden uzak durun. Vücudunuzdan dışarı atmak için uğraştığınız toksinleri içeren yiyecekleri tüketmek istemezsiniz.

Akıllı Ara Öğünler Seçin


Eğer öğünleri arası çok acıkıyorsanız, organik meyve ve kuruyemiş veya birkaç dilim somon eklenmiş küçük bir salata yemeyi tercih edin. Asla öğün atlamayın ve salata sosunuza limon ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklemeyi unutmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar