Ticker

6/recent/ticker-posts

H3N1 virüsüne dikkat

H3N1 virüsüne dikkat

Sağlık bakanlığı kış mevsiminde hızla yayılmaya başlayan grip virüsünün sanıldığı gibi Domuz gribi (H1N1) değil, farklı bir virüs türü olan H3N1 virüsü olduğunu açıkladılar.


İçinde olduğumuz günler grip virüsünün yayılmasına elverişli olduğu için tedbir olarak öncelikle gribe yakalanmış kişilerle yakın temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Grip ve benzeri hastalığa yakalandı iseniz mutlaka evde istirahat edilmeli.

Hastalığınızı başkalarına da bulaştırmamak için mümkün olduğu kadar diğer kişilerle temasta bulunmaktan kaçınılmalı. Eller sık sık sabunla yıkanmalı. Öksürme, hapşırma esnasında ağız ve burun kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendiller çöpe atılmalı.

Özellikle Sağlık çalışanları, 65 yaş ve üstündeki kişiler, yaşlı bakımevi ve huzur evlerinde kalanlar, astım dahil olmak üzere kronik akciğer ve kalp-damar sistemi rahatsızlığı olanlar, şeker hastaları, kronik böbrek yetmezliği olanlar, kan hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar ve  6 ay - 18 yaş arasında olup uzun süreli aspirin kullananlar daha çok risk altında bulunuyorlar.

Antibiyotik kullanmaktan kaçının

Bilinenin aksine Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu sebeple doktor tavsiyesi dışında antibiyotik kullanılmamalı. Mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile yeterli istirahatin önemi de unutulmamalı.



Grip için bitkisel çözüm önerileri

Yorum Gönder

0 Yorumlar