Ticker

6/recent/ticker-posts

Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı yağının faydaları

Çay ağacı'nın yetiştiği yer Avustralya'dır. Avustralya yerlileri Çay ağacı bitkisinin yapraklarının şifa verme özelliğini keşfetmiş, çay ağacının daha çok iyileştirme özelliklerinden faydalanmışlar. 

Çay ağacı Avustralya halkı tarafından nerede ise her evde kullanılan bir bitkidir. Çay ağacı Mantar ve bakterileri öldürme özelliğin nedeniyle doğal antibiyotik olarak kullanılır.


Stres ve yorgunluk 

Stres, yorgunluk, somatik sorunlar, sağlıksız çevre koşulları cildimizin yapısını bozmakta. Parlak bir cilde sahip olmak ve dış faktörlerin  cildinize olumsuz etkilerini en aza indirmek istiyorsanız şimdi bitkilerde yeni bir trend olan çay ağacı çok etkili.Bu ağaç neredeyse büyülü bir doğal araç..


Cildinizde oluşan lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde etkisini gösteren çay ağacı yağı ile onarabilirsiniz. Çay ağacı yağı cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azaltır.


Çay ağacı yağını aynı zamanda sivilce izleri için de kullanabilirsiniz. sivilce izi olan bölgeyi yağlayın. Birkaç gün kullanımdan sonra aknenin tahriş ettiği izlerin ve kızarıklıkların bulunduğu bölgede farkları göreceksiniz.

Cilt bakımı için çay ağacı yağı tarifi 

Bir fincana bir yemek kaşığı adaçayı, 10 damla çay ağacı yağı ve ve iki yemek kaşığı gül suyu koyarak karıştırın. Elde ettiğiniz bu karışım ile her akşam yüzünüzü silin. İki hafta sonra tüm cilt sorunlarınızdan kurtulacaksınız. Cildiniz Yağlı ise bu suyu pamuğa çok az miktarda damlatarak kullanmanız gerekir.

Bir başka tarif: 1 yumurta akı ile 4-5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürerek beş dakika etki etmesi için bekleyin. Bu uygulamayı haftada 3 kez yapabilirsiniz. 

Çay ağacı yağı yaralar ve böcek ısırıkları için de iyileştirici etkileri var. Evinizde bir kenarda Çay ağacı yağı bulunmasında fayda var.



Yorum Gönder

0 Yorumlar