Ticker

6/recent/ticker-posts

Şifalı bitki satın alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Şifalı bitkilerin satın alınması ve güvenli bir şekilde kullanılması için öneriler

* Bitkisel ilaçları kullanmadan önce rahatsızlığınızın doğru teşhis edildiğinden emin olun

* Yalnız  konunun uzmanı veya doktorunuz tarafından özel olarak tavsiye edilen şifalı otları kullanın

* Kullanmayı düşündüğünüz şifalı otlardan doktorunuzu haberdar edin.


* Şifalı otları tanınmış bir yerden alın. Gerektiğinde bitki halkında bilgi alabilmek için paketinde adresi ve telefon numarası olan bir marka seçin.

* Uzun süre ışık ve hava ile temas etmiş olabilecekleri için ambalajsız, açıktan satılan şifalı otları kullanmaktan kaçının.

* Kalite kontrol testinden geçmiş, özellikle de içerdiği bir veya daha fazla aktif madde açısından standartlaştırılmış ürünleri seçin.

* Bitkisel çözeltiler genellikle su ve alkol ile hazırlanır. Alkolden kaçınmak istiyorsanız gliserin kullanılarak hazırlanan çözeltileri  satın alın.

* Değişik şifalı otların raf ömrünü aklınızda tutun. Toptan satılan şifalı otların raf ömrü üç ay (yaprak ve çiçekler) ila bir yıl (kök ve kabuklar); çözeltilerin yaklaşık bir yıl; kapsül ve tablet halinde olan bitkisel ilaçların ise 1-2 yıldır.

* Bitkisel ilaçları düzenli olarak kullanmak istiyorsanız, belirli bazı şifalı otlar hakkında ayrıntılı bilgi veren iyi bir referans kitabı edinin.

Özel önlemler:

* Bitkisel ilaçlar fazla alındığı taktirde sağlığa zararlı olabilecek aktif maddeler içerir. Önerilen dozları aşmayın ve herhangi bir kuşkuya kapıldığınızda bitkisel tıpla ilgilenen bir doktara danışın.

* Reçetesiz satılan bitkisel ilaçları etikette tavsiye edilen dozlara göre kullanın.

* Geleneksel tıbbi yöntemlerle tedavi olurken doktorunuza danışmadan bitkisel ilaç kullanmayın.

* Hamileyseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa, emziriyorsanız, herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya 70 yaşın üzerinde iseniz ve sağlığınız bozuksa, bitkisel ilaç kullanmadan önce daima doktorunuza danışın.

* 16 yaşından küçük çocuklara doktora danışmadan bitkisel ilaç vermeyin. Bu yaştakilere verilecek doğru dozun bir uzman tarafından tayin edilmesi gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar