Ticker

6/recent/ticker-posts

Osteopati tedavisi

Osteopati  tedavisi - Manuel tedavi

Osteopati insan vücudunda hareket eden kısımları (Kemik, eklem, bağlar, kas ve diğer bağ dokuları) tedavi etmekte kullanılır. 

Osteopati uzmanları birçok hastalığın bedensel yapı ile bağlantılı  olduğuna ve bu nedenle yapısal problemlerin giderilmesiyle vücudun kendini iyileştirmesine yardımcı olunabileceğine inanır.

Tedavi yöntemi olarak masaj ve düzgün duruş sağlayan yumuşak hareketler kullanarak bedensel gerginlikleri azaltmaya ve hastayı sağlığına kavuşturmaya çalışırlar.

Her ne kadar osteopati özellikle kas ağrıları ve eklem ağrıları gibi sorunların giderilmesinde etkili ise de, osteopati uzmanları daima bu bozukluklara neyin yol açtığını, bunların başka bozuklukların belirtileri olup olmadığını anlamaya çalışırlar.





Profesyonel yardım

İlk ziyaret genellikle 1 saat sürer. Osteopat size rahatsızlığınız dışında, yaşam tarzınız, işiniz ve boş zamanlarınızı nasıl değerlendiğiniz hakkında sorular sorar.

Sizi ayakta, oturarak ve yatar durumda iken muayene eder. Vücudunuzun çeşitli durumlara nasıl tepki verdiğini anlamak için eğilmenizi veya esnemenizi isteyebilir.

Bu tedavinin ilk aşamasında çeşitli masaj benzeri tekniklerle gergin kaslar gevşetilmeye, gevşek olanlar da gerginleştirilmeye çalışılır. Bunun için uzman parmak uçları ile kaslarınızı yoklar ve nerelerde bir gerginlik veya problem olduğunu araştırır.

Eklem sorunlarından şikayetçi iseniz bunları, yumuşak ve ritmik vurma ve germe hareketleriyle gidermeye çalışır. Aynı zamanda yüksek hızla itme kuvveti denilen tekniği de kullanabilir.

Bu teknik, genellikle omurgaya uygulanan, hızlı ve acı vermeyen bir harekettir. Eklemin hareket edip çatırdamasını ve etrafındaki kasların rahatlamasını sağlar. Eklem çevresindeki ağrı da bu teknikle dindirilebilir.

Eklem ve kas sorunları dışında osteopatiye olumlu cevap veren rahatsızlıklar arasında spor yaralanmaları, migren, adet öncesi sendromu, kabızlık ve astım gibi solunum problemleri sayılabilir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar