Ticker

6/recent/ticker-posts

Kürtaj sonrası bakım ve çözüm Yolları

Kürtaj sonrası bakım ve çözüm Yolları

Kürtaj istenmeyen gebelikten kurtulmak için uygulanan bir çözüm yolu. Herhangi bir kadın için, kürtaj onun beden ve ruh sağlığını etkileyen travmatik bir deneyimdir. 

Kürtaj sonrası dinlenmek tek başına yeterli olmayabilir, akrabaları ve arkadaşları tarafından  sakinleştirilmek stresin giderilmesi  için çok önemlidir.



Kürtaj sonrası , kesinlikle ilgili sağlık kuruluşu tarafından verilen talimatlar izlenmelidir. Kadınların kürtaj sonrası bakımı için antibiyotikler gibi ilaçlar verilebilir. Sağlıklı kalmak için verilen talimatlara ve ilaç tedavisine uymak önemlidir.

Kürtaj sonrası  bölgesel ağrı ve hassasiyetin ortaya çıkması oldukça sık görülen sorunlardır. Multivitamin ve demir takviyeleri vücudun kuvvetlenmesi için yardımcı olabilir.

Kürtaj sonrası bakım için, koyu yeşil ve yapraklı sebzeler, taze meyve suları tüketmek yararlı olacaktır. Psikolojik destek almakta da fayda vardır.

Herhangi bir komplikasyon (kanama veya rahim içinde şiddetli kramplar gibi),  olma ihtimaline karşı kürtaj sonrası bakım için  düzenli olarak jinekologa gidilmelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar