Ticker

6/recent/ticker-posts

Beli incelten tarif - Mehmet Öz

Beli incelten tarif - Mehmet Öz

ABD’de sunduğu beslenme programı Emmy Ödüllü alan Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, beli inceltmek için her ögünde 1 porsiyon baklagil yenmesini tavsiye ediyor.

Prof. Dr. Mehmet Öz çözülebilir lifler bakımından zengin olan fasulye ve börülce gibi baklagillerin haşlanıp yemeklere eklenmesini tavsiye etti.



Prof. Dr. Mehmet Öz, her öğünde bir avuç haşlanmış baklagil tüketmenin yağ yakımını hızlandırdığını ve alınan yağların depolanmasını engellediğini belirtti.

Mehmet Öz böylece karnın bir haftada düzleşeceğini de belirtti. Prof. Dr. Mehmet Öz inatçı yağlarını eritmek isteyen kişiler için bir de kurabiye tarifi verdi. Kurabiyenin içinde ise, nohut, fasulye ve bol lif bulunuyor. Lif bel ve karın bölgesinde tutulan yağları harekete geçirerek çözülmelerinde büyük rol oynuyor.

Mucize tarifi

Prof. Dr. Mehmet Öz'den pratik baklagil kurabiyesinin tarifi:

Malzemeler:

* 1 veya 2 konserve fincan kadar haşlanmış nohut,
* 2 rendelenmiş havuç,
* 2 çay kaşığı maya,
* 1 çay kaşığı zeytinyağı,
* tuz ve karabiber

Hazırlanışı: Malzemeleri büyük bir kabın içinde mikserden geçirin. Hamurumsu bir kıvam elde edildikten sonra kurabiye kaplarına kaşıkla tek tek yerleştirilen hamurlar, üstünde toplamda içine 2 çay kaşığına denk gelecek kadar haşhaş eklenerek hazır hale getirin. Ardından 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar