Ticker

6/recent/ticker-posts

Zencefil nasıl kullanılmalı?

Zencefil nasıl kullanılmalı?

Zencefilin faydaları saymakla bitmez. Zencefil özellikle sindirim sistemi sağlığı için mükemmel bir doğal destektir.

Zencefilde, “zingibain” adı verilen bir madde bulunur. zingibain maddesi Papaya’da bulunan “papain” isimli sindirici enzim ile neredeyse aynı işi görür. Zencefilin hazmı kolaylaştırması, içindeki zingibain molekülü ile yakından ilgilidir.


Zingibain’in iltihabi süreçleri yatıştırdığı özellikle romatizmal problemi olanlarda nerdeyse anti-romatizmal ilaç gibi çalıştığı bilinmekte. Zencefilin güçlü bir antioksidan olduğu da kanıtlandı. Ayrıca kötü kolesterol seviyelerini azalttığı, kötü kolesterolün oksidasyonunu yavaşlattığı, damar duvarındaki iltihabi süreçleri yavaşlattığı anlaşılmıştır.

Zencefilin kan basıncını düşürebileceği, kanı inceltebileceği de belirtiliyor. Kısacası zencefil aynı zamanda “damar dostu” bir baharat.

Ama yine de usulüne uygun kullanmak ve mümkünse doğal biçimiyle faydalanmak gerekir. Taze zencefil kurusundan daha faydalıdır. Zencefil özlerinden hap olarak faydalanmak da mümkün, tazesini bulamıyorsanız bu zencefil özü tabletlerinden de yararlanabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Zencefil nasıl kullanılmalı?
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama şimdi ben bu zencefili nasıl kullancam? sadece doğal ya da tablet kullanımı yazılmış iyi güzel de taze olan zencefili kaynatıp çayını mı yapmalı rendeleyip yemeklere mi katmalı ya da hangi yemeğe veya hangi sebze meyvenin yanında nasıl kullanılmalı?

    YanıtlaSil
  2. Zencefil yemeklere baharat olarak katılabilir veya çayı yapılır. toz zencefil balla karıştırılıp macun haline getirilerek soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı kullanılır.

    Bu yorumun başlığına tıklayarak zencefilin faydalarını okuyabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.