Ticker

6/recent/ticker-posts

Çocukların boyunu uzatan besinler


Çocukların boyunu uzatan besinler
Kişilerin boylarının uzunluğu genel olarak genetik geçişlidir. Ancak boy konusunda beslenme de önemli bir faktör olarak sayılabilir. Sağlıklı beslenmeye yönelme nedeni ile her geçen jenerasyonun arasında boy farkının artıyor.

Aileleri sağlıklı beslenme konusunda çok daha bilinçli hareket etmeye çalışıyorlar ama kimi zaman istenmeyen hatalar yapabiliyorlar.
Boy uzatan besinler

Süt

Süt ve süt grubu besinler olarak genel bir isim adında toplansalar da, sütün diğer süt ürünlerinden - çocuğunuzun boyunun uzamasında - ayrı bir önemi var. Gün içinde 2 su bardağı süt içilmesi boy uzamasını destekler. Bunun yanı sıra çocuğunuzun kemik yapısının da kuvvetlenmesini sağlar.

Sütün boy uzamasını daha çok desteklemesi için gece yatmadan içilmesi gerekmekte. Çünkü gece yatmadan içilen süt büyüme hormonunun salgılanmasını sağlar.
Süt ürünleri

İçinde kalsiyum bulunan süt ürünleri grubunda yoğurt, ayran ve peynir yer almaktadır. Özellikle yoğurt, çocuğunuz sebze yemeği tüketirken tabağında mutlaka bulunmalıdır. Peynir tüketmeyen çocuklarda peynir tüketimini sağlamak için peynirli börek veya peynirli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.
Brokoli

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve vücudun korunmasında önemli bir besin olan brokoli, çocuğunuzun boyunun uzamasını sağlayan önemli bir sebzedir. Çocuklar tarafından pek sevilmese de belirli aralıklarla tüketilmesi önerilmektedir. Yapılan bilimsel çalışmalar, sevilmeyen besinlerin belirli bir düzenle yenmesinin zaman içinde alışkanlığa yol açtığını göstermektedir.
Kuru meyveler

Kuru meyveler iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Bu nedenle boy uzamasını sağlarlar. Ara öğün olarak ya da süt ile birlikte tatlı ihtiyacının giderilmesi için çocuğa
kuru meyveler yedirilebilir. Kuru meyvelerin tüketim miktarı önemlidir. Çünkü fazla tüketilirse, kilo problemine neden olabilirler. Gün içinde 4-5 kuru kayısı, 2 kuru incir, 1 avuç siyah kuru üzüm seçeneklerinden birinin tercih edilmesi yeterli olacaktır.
Susam

En yüksek kalsiyum içeren besin olması nedeni ile çocukların beslenmesinde önemli olan susam, yağ içeriğinin yüksek olmasından dolayı tehlike arz etmektedir. Çocuklara bazı günler ekmek yerine simit verilebilir.
Soya fasulyesi

Soya fasulyesi kalsiyum içeriği zengin olan besinlerdendir. Genellikle ülkemizde salata olarak yenir. Çocukların boyunun uzamasına katkısı olacak bu besinin ihmal edilmemesi gereklidir.

ibrahim saraçoğlu boy uzatma kürü

Ömer Coşkun boy uzatmak için doğal formül
Feridun Kunak çocuklarda boy uzatma için öneriler


Yorum Gönder

0 Yorumlar