Ticker

6/recent/ticker-posts

Nezle ve grip için kuşburnu çayı


Nezle ve grip için kuşburnu çayı

Antioksidan etkili Kuşburnu Çayı ile kış mevsimini daha sağlıklı geçirin. Kuşburnu meyvesinin zengin içeriği ile kuvvetli antioksidan etkisi olduğu bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Kuşburnu C vitamini açısından en zengin kaynaklarından biridir. İçeriğinde A, B1, B2, K, P vitaminleri gibi birçok minerali bulundurur.

Soğuk algınlığının doğal tedavisi

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kuşburnunun faydalarını; "C vitamini ve polifenolik içeriğinden dolayı soğuk algınlığının tedavisine koruyucu ve yardımcı olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır" şeklinde açıkladı.

Kuşburnu Gribe ve nezleye karşı etkili

Antioksidan etkili kuşburnu çayı kış mevsiminde C vitamininin yanında yangı (iltihap) giderici etkisi soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi enfeksiyonlu hastalıklar için de etkilidir.

Romatizma ve eklem ağrılarına birebir

Kuşburnunun faydaları bunlarla da sınırlı değil. Son yıllarda yapılan araştırmalarla mucizevi kuşburnu meyvesinin romatizma ağrıları ve özellikle ileri yaşlarda yaygın olarak karşılaşılan eklem kireçlenmesinde (osteoartrit) faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Kuşburnu meyvesinin özütlerinden elde edilen bileşenler eklemlerde hasar oluşturan iltihap miktarını azaltmakta etkili olduğu gözlemlenmiştir.

Basur tedavisinde de etkili

Ayrıca bu fenolik bileşenlerin iltihap giderici özelliğiyle basur tedavisinde de son derece etkili ve şikayetleri hafifletmede önemli rol oynadığı görülmüştür. Böbrek üstü bezlerini çok olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı da bilimsel olarak ortaya konmuş faydaları arasındadır.

Kuşburnu çayını ne kadar ve nasıl içmeliyiz

Kuşburnu meyvesinin bütün bu bahsedilen faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için günde 3-4 defa kuşburnu çayı içilmesi ve kuşburnu çayı hazırlarken normal çay hazırlama şeklinden farklı olarak içerisinde bir bardak taze kaynatılmış suya poşet ilave edildikten sonra 10-15 dakika kadar ağzı kapalı olarak bekletmek gerekir.

Daha etkin bir yarar sağlayabilmek için çayın daha yoğun derişimde hazırlanması (2-3 poşet ile) idealdir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar