Ticker

6/recent/ticker-posts

2012 makyaj trendleri

2012 makyaj trendleri

2012 yılının makyaj trendlerini açıklayan Harper's Bazaar net belirgin çizgiler ve kırmızı dudakların ön plana çıktığını belirtiliyor.

Grafik çizgiler

Güçlü, belirgin gözler bu sezonun en baştan çıkarıcı öğelerinden.

Kuyruklu ya da düz, dağıtılmış ya da keskin hatlı, hangisini tercih ederseniz olur; yeter ki gözlerinize cesur çizgiler çekin.


Sezonun popüler görüntüsünü yaratmak için likit eyeliner ile kirpik diplerinden; göz kalemiyle de göz pınarlarınızın olduğu yerden geçerek göz çevrenizde kontür oluşturun. En son kirpiklerinize maskara uygulayın.

Hazırlık aşaması

Kusursuz ama ‘gerçek’ görünen bir ten için makyajdan önce cildin hazırlaması gerekiyor. Makyaj stilisti Pat McGrath şöyle diyor: “Önce cildi ölü derilerden arındırmalısınız. Ardından maske yapın ya da nemlendirici uygulayın. Makyajdan önce buzlu suya batırılmış bir havlu ya da pamukla soğuk su kompresi yaparak cildinizin daha sıkı ve çok daha fresh görünmesini sağlar.

Bakımlı ve belirgin kaşlar

Artık kaşlar daha belirgin, yani kaşların rengini birkaç ton birden açmak demode. İnce ve açık renkli kaşların yerini daha güçlü ve belirgin bir görünüm alıyor. Eğer demode görünmek istemiyorsanız, kaşlarınızı alırken inceltmeye değil şekillendirmeye odaklanın. Hedefiniz daha kalın, hafif kavisli ve gür kaşlar yaratmak olmalı. Kaşla aynı tonda bir far ile kaşlarınızın daha gür ve belirgin görünmesini sağlayabilirsiniz.

Nötr tonlar

Bu sezon ten renginden pembemsi bejlere kadar bütün nötr renkler kremsi bir dokuya sahip olmalı. İsterseniz rengini çok sevdiğiniz ten rengi rujunuzun üzerine bir parça dudak nemlendiricisi sürerek doğru tonu yaratabilirsiniz.

Kırmızı rujun en doğal hali elde etmek için ise, ruju sürdükten sonra birkaç dakika bekleyin ve bir kağıt mendille silin.

Alığın yükselişi

Son yıllarda ön planda olan; teninizden birkaç ton daha koyu ürünlerde ya da daha açık ürünlerle yüzü şekillendirme artık yerini pembe yanaklara bıraktı. Ama niyetiniz, pembe bir allıkla ‘al yanaklı’ bir etki yaratmak yerine yüzünüzü şekillendirmek olmalı. Tercihiniz krem allıklardan yana olsun. Uzmanlar, allığı parmaklarınızla elmacık kemiklerinizin üzerinden şakaklarınıza doğru uygulamanızı öneriyor.

Çarpıcı kirpikler

60′lı yıllara gönderme yapan bir etki için -ki sezonun en popüler görünümü kesinlikle bu!- maskarayı dilediğiniz kadar abartabilirsiniz. Hem üst, hem de alt kirpiklere birkaç kat maskara uygulayın kirpiklerinizin topaklanmasından çekinmeyin.

Uzun kirpikler ve kocaman bakışlar için en etkili yöntem birkaç kat siyah maskara uygulayıp sonra da kirpiklerinizi kirpik tarağıyla taramaktır.

Dumanlı bakışlar

Bu sezon siyah yerine kahverengi far kullanarak daha taze ve modern bir etki yaratın. Üstelik bu renk bu sezon çok moda olan çarpıcı dudakları mükemmel bir şekilde dengeliyor.

Siyah gözler ve koyu renk dudakların abartılı bir etkisi olacaktır. Göz kapağınıza açık kahve tonlarında bir krem far uygulayın. Başka bir alternatif ise açık kahve tonlarındaki bazın üzerine kirpik çizgisinden göz çukuruna kadar metalik bronz bir far uygulamak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar