Ticker

6/recent/ticker-posts

Çamur maskesi ile cilt bakımı

Çamur maskesi ile cilt bakımı

Cildi güzelleştirmek için kullanabileceğiniz doğal maddelerin içinde kil, muhtemelen en etkili olanıdır.

Yalnız başına ya da diğer maddeler ile karışık olarak kullanılabilen kil, her türden cildi temizler, sıkılaştırır ve besler, toksinleri atar, ucuz, çok amaçlı ve kullanımı son derece basittir.



Temel kil maskesi

Seçtiğiniz kilden 2-3 çorba kaşığını, cam veya seramik bir kaba koyduktan sonra yaklaşık 3 çorba kaşığı dinlenmiş şişe suyu kili yaklaşık 5 mm. kaplayacak kadar ilave edin.

Musluk suyu kullanmayın. Mineralleri düşük bir su kullanmak önemlidir.

Karıştırmadan önce mümkünse 1 saat (en azından 30 dakika) bekletin. Hemen karıştırmak, maskeyi yapışkanlaştırarak yoğunluğunu etkiler ve uygulanması zorlaşır. Çok ince olan karışıma bir parça kil ilavesi veya çok kalın olana biraz su ilavesi her zaman kolaydır.

Karıştırmaya başladığınızda yoğurt kıvamını elde etmeye çalışın, pürüzsüz bir macun sorunsuz bir şekilde uygulanabilir. Çok sıvı ise cilde yapışmayacaktır; çok kalınsa cildin derinliğine nüfuz edecek kadar esnek olmayacaktır.

Gerekirse biraz daha kil ilave ederek ayarlayın. Alnınızın ortasından başlayarak ve dışa doğru çalışarak ince bir tabaka maskeyi, yüzünüze (dilerseniz boynunuza) uygulamak için parmaklarınızın uçlarını kullanın.

Göz çevrelerine uygulamaktan kaçının. Maskeyi temizlerken doğal olarak kurumaya bırakın. Bu aşamada konuşmayın, gülmeyin veya çatlakların oluşmasına neden olacak başka bir hareket yapmayın.

Maske tamamen kuruduğu zaman, şişe suyu veya gül suyu ile temizleyin ve cildinizi pamukla kurulayın.

Karışım takviyesi yaparken aşağıdaki kil maskesi tarifleri bu temel reçeteye dayanır. Belirli etkileri artırmak için, temel kil karışımına maddeler eklenir veya birbirlerine ikame ederler, bu yüzden belirtilen talimatları dikkatle izleyin.

Yağlı ciltler için

Yeşil kil kullanın ve şişe suyu yerine 2-3 yemek kaşığı cadı fındığı kullanın. Temizleyin ve az miktarda gülsuyu uygulayın. Canlandırmak için şişe suyunu, seçtiğiniz kile ilave etmeden önce, 1 çorba kaşığı deniz yosunu karıştırın.

Mükemmel, pürüzsüz bir macun için mikser kullanın. Deniz yosunu (diğer ismi ile mavi-yeşil yosun) bir çok aktarda toz halinde bulunur. Normal cildi beslerken 1
çorba kaşığı deniz yosununu 2 yemek kaşığı beyaz kile ekleyerek, şişe suyu yerine badem losyonu kullanın.

Seçeceğiniz bitkisel yağdan 1-2 damla da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz – losyondan önce karıştırın. Kuru cildi canlandırmak 1
çorba kaşığı deniz yosununu 2 çorba kaşığı beyaz kile ekleyerek, 1 çorba kaşığı zeytin yağı ile iyice karıştırın. Şişe suyu yerine gül suyu kullanın.

Kile yan maddeler ekleyebilirsiniz

Daha özel terapi etki için, kil maskesine taze meyve veya sebze püre veya suyu ekleyebilirsiniz. Her tip yorgun, hasarlı cildi beslemek ve sıkılaştırmak için kayısı, avokado, muz, havuç, kiraz, salatalık, patates veya domates kullanın.

Hasarlı ciltte toksinleri atmak ve iltihaplanmayı ve çilleri azaltmak için karahindiba, tüm cilt tiplerinde sıkılaştırmak için üzüm (1
çorba kaşığı buğday özü taşıyıcı yağını, seçtiğiniz kile, meyve suyundan önce karıştırarak);

yağlı ciltte dezenfekte, gözenekleri kapatma ve siyah noktaları yok etmek ve sıkılaştırmak için limon;

Hasarlı veya yaşlanan cildi canlandırmak ve çilleri hafifletmek için maydanoz; ve hasarlı ciltte iltihaplanmayı azaltmak ve canlandırmak için su teresi kullanın.

Meyve suyu ile kil maskesi

Meyve sıkacağı veya mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden yaklaşık 3 yemek kaşığı su çıkartın ve uygun bir kilden 2
çorba kaşığına, temel reçetedeki şişe suyu yerine ekleyin. Karıştırmadan önce beklemeye gerek yoktur.

Meyve püresi ile kil maskesi

Mikser kullanarak, seçtiğiniz meyveden veya sebzeden 3
çorba kaşığı püre elde edecek kadar geçirin ve pürüzsüz macun yapmak için, seçtiğiniz uygun kilden sadece 1 çorba kaşığı karıştırın; karışım çok sıvı ise bir parça daha kil ekleyin.

Kurutulmuş bitkiler ile kil maskesi

Kil karışımınıza toz haline getirilmiş tıbbi bitkiler de ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı kurutulmuş bitki genelde yeterlidir- kurutulmuş bitkiler çok yoğundur.

Kolayca bulunabilecek kurutulmuş bitkilerden birkaçı, denemeye değer:

Kronik iltihaplanma için huş ağacı, sıpa ayağı veya beyaz civanperçemi;

egzama veya sivilce için damar otu; sadece egzama için sardunca veya ebegümeci;

Deri yangısı için atkuyruğu veya ısırgan otu ve yeniden yapılanma için eşek kulağı (kafes otu).

Bulacak kadar şanslıysanız bunlardan herhangi birini taze olarak da kullanabilirsiniz: iyice doğranmış 1 -2
çorba kaşığı yeterli olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar