Ticker

6/recent/ticker-posts

Zayıflama için doğal destek önerileri - Ender Saraç

Zayıflama için doğal destek önerileri

Hemen hemen her kadın hayatının bir döneminde diyet yapmıştır. Bu diyetler bazen kısa süreli ve hafif olurken bazen de uzun süreli ve çok katı olabiliyor.

Gözden kaçırılmaması gereken, bu uzun ve katı diyetlerin sadece kilo değil sağlığımızı da etkilediğidir.

Sağlığımızı korumak için ise diyetimiz devam ederken bitkisel bazı ürünlerden destek almak gerekmektedir.


Ender Saraç'ın sağlıklı zayıflama konusunda önerdiği olduğu bitkisel destekler:

Bromelain: ananas meyvesinde mevcuttur. Proteini sindiren enzimlerin bir karışımıdır. bromelain sindirim sorunlarının giderilmesinde destek olur. Fiziksel zedelenmeler nedeni ile oluşan iltihapların giderilmesi konusunda destekleyici olarak kullanılabilir. Herhangi bir ameliyat olunacaksa ameliyattan en az 2 hafta önce bu preparatın kesilmesi tavsiye ediliyor.

gymnema slyvestre: tropikal bölgelerde yetişen sarmaşık türüdür. Hindistan geleneksel tıbbında 2500 yıldır kullanılmaktadır. İçeriğinde ki gymnemik asit sayesinde vücuda glikozu taklit ederek tatlı ihtiyacının azalması ve iştahın kesilmesine destek olabilmektedir.

cla (conjugated linoleic acid): cla vücut tarafından üretilmeyen, dışarıdan alınması gereken esansiyel yağ asitlerinden biri olan linoleik asitin bir tür kimyasal formudur. Vücutta depolanan yağ miktarını azaltmaya destek olur.

Bununla birlikte depolanmış yağların kaslarda enerjiye dönüşmesinde, vücuttaki yağ miktarının azaltılmasında ve yağsız kas kitlesinin artırılmasında önemli bir yardımcıdır. Diyet ve spor yapan kişilere tavsiye edilir. Önemli bir beslenme desteğidir.

Etkinliği açısından spor yapılması önemlidir. Bazı insanların cla nın etkinliğini biraz abarttığı ve adeta kişinin geri kilo alması ya da göbeğinin erimesi için çok önemli bir destek olduğunu düşündüler. Fakat ben pratikte hastalarımdan çok dramatik ve çok başarılı sonuçlar gözledim.

zinc (çinko): kan şekeri düzensizliklerinde yardımcı olur ayrıca diyetlerde bazı yararlı maddelerin tüketimi için gereklidir. Doğrudan zayıflatmaz. Ancak uzun diyetler sırasında alınmasını önerdiğim minerallerden biridir. Hormonlar, saç, tırnak sağlığı ve prostat için önemli bir mineraldir.

green tea ( yeşil çay) : camellia sinensis bitikisinden elde edilen yeşil çay polifenol, kateşin, kafein, flavanoidler, florür ve tanen içerir. Yeşil çay ve siyah çay aynı bitkiden elde edilir. Yeşil çay siyah çay gibi işlemine tabi tutulmadığından anti oksidan etkisi çok daha güçlüdür.

Batıda da antioksidan faydaları nedeni ile son dönemde tercih edilen yeşil çay zihinsel yorgunlukların giderilmesine, kolesterol seviyesini düzenlemeye, zayıflama sürecini desteklemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur.

yeşil çay vücuttaki toksik maddelerin hızla atılmasına yardımcı olarak vücut şişkinliğinin azaltılmasına ve zayıflama sürecine destek verir. Bu ürünün bir kapsülü 3 fincan yeşil çaya eş değer ve bir fincan yeşil çaydaki kafein miktarının 1/5 inden daha az kafein içermektedir. Yemeklerle beraber birer kapsül alınabilinir.

citrus aurantium (sevilla portakalı ağacı ekstresi): zayıflamaya destek olabilir. bazı zayıflama preparatlarında bulunabilir.

ayurveda bitkisel karışımları: Hindistan kökenli doğal ve organik çeşitli bitki özlerinin karışımı olan toz ya da tabletler vücuttan toksin atar, yağ dokusunun sorunsuz bir şekilde azalmasını sağlayarak hem bedeni geliştirir hemde sağlıklı zayıflamayı sağlar. aç karnına ve bol sıcak su ile alınır.

hodia: zayıflama ilacı değildir fakat bazı kişilerde tatlı krizlerinin azalmasına sebep olabilir. bu ilacı kullananların bir kısmı yararını gördüğünü ifade ederken bir kısmı da fayda sağlamadığını belirtiyor.

Elma sirkesi: Elma sirkesi de son zamanlarda gündemde ancak kanıtlanmış bir sonuç ortada yok. Bazı kişiler elma sirkesini ılık karıştırıp aç karnına içtiklerinde şişkinliklerinin indiğini ve daha kolay kilo verdiğini söylüyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar