Ticker

6/recent/ticker-posts

Siyatik için bitkisel çözüm önerileri

Siyatik için bitkisel çözüm önerileri

* Bir tatlı kaşığı toz karabiber, Bir tatlı kaşığı zencefil 4 tane yumurta akı ile iyice karıştınldıktan sonra bir sargı bezi bu karışımı tamamen emebi­lecek kadar içine batırılır. sonra söz konusu ağrılı bölge sarılır.


* Bir miktar taze baldıran yaprağı yıkanarak temizlendikten sonra nemli iken mikserden geçirilir ve bir tülbent ile sıkılarak elde edilen özsuyu merhem haline geti­recek kadar eritilmiş kuyrukyağı ile karıştırılır. Daha sonra söz konusu ağrılı bölgenin üstüne sürülerek kullanılır.

Uyarı: Baldıran çok zehirli olduğu için doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir.

* Bir litre suya iki avuç ince kıyılmış şalgam ilave edilerek iyice kaynatılır. Şalgam yumuşatıldıktan sonra süzülür kalan posası lapa haline gelecek şekilde ezilerek söz konusu ağrılı bölge­nin üzerine sürülür. Günde iki kez altı saat ara ile tekrarlanır.

* Bir litre suya bir yemek kaşığı dövülerek iyice ezil­miş olan karanfil kökü katıldıktan sonra kaynatılır. ardından süzüle­rek günde üç öğün birer yemek kaşığı içilir.

* Bir miktar taze okaliptüs yaprağı bir şişenin ağzına ka­dar doldurulur ve üstüne ağzına kadar saf alkol eklenip ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebile­ceği veya sıcak bir yerde bekletilir.bir tülbent yardımıyla posası da sıkılarak suyu temiz bir şişeye aktarılır. Gerektiği zaman ağrılı yere firiksiyon yapılarak sürülür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar