Ticker

6/recent/ticker-posts

Göz tembelliği nasıl tedavi edilir?

Göz tembelliği nasıl tedavi edilir?

Göz tembelliği tıpta ambliyopi olarak adlandırılır. Göz tembelliği her iki gözde birden ya da gözlerden birisindeki görme keskinliğinin %20 veya daha fazla azalmasıdır. Göz tembelliği genellikle doğuştan olmaktadır.


Göz tembelliği , doğuştan görülebilen göz hastalıklarına ve travmaya bağlı olarak ya da genetik sebepler ile gelişebilmektedir. Ailesinde göz tembelliği ve/veya şaşılık görülen kişilerin erken yaşta göz muayenesi olmasında fayda vardır. Göz tembelliğinin oluşumunun en önemli etkeni şaşılıktır.

Göz tembelliği tanısı için göz doktorunun muayenesi şarttır. Muayene sonucunda gözünüze en uygun tedavi yöntemi göz doktoru tarafından belirlenir.

Nörovizyon göz tembelliğinde etkisi kanıtlanmış FDA onaylı bir tedavi yöntemidir. Tedavi, bilgisayar sistemine yüklenen bir program sayesinde doktor kontrolünde yapılmaktadır.

Göz yapısı uygun bulunan 9-55 yaş arasındaki kişilere uygulanan bu tedavi, bilgisayar teknolojisi ile beyine görmeyi yeniden öğretiyor ve bu yöntemle görmede artış sağlanması hedefleniyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar