Ticker

6/recent/ticker-posts

saç kuruluğunu gidermek için

Saç kuruluğunu gidermek için

Saç kuruluğu çok önemsenmeyen fakat ileri evrelerde saçlara oldukça fazla zarar verebilecek bir problemdir. Saç kuruluğuna karşı sadece gün içinde saç koruyucular kullanmak yeterli değil, uyurken de saçlarınızı korumak gerekiyor.

Uyurken yapılan bakımın en önemli maddesi ise kullandığınız yastığın malzemesidir. Saten yastık kılıfları, pamuklulardan daha yumuşaktır. Saçlarınız saten üzerinde kayarken pamuklu kumaşta daha fazla sürtünür. Ayrıca, pamuk saçınızdan nemi çekerek daha çok kuruluğa sebep olur.

Saçınızı durulayın ve saç kremi uygulayın

Saçların her gün yıkanmasına gerek yok. Ancak, düzenli spor yapıyorsanız ve ya yaz boyunca yüzüyorsanız saçınızı biriken ter, tuz ve klordan arındırmanız önemlidir.

Havuza her dalıştan ya da her yorucu antrenmandan sonra saçınızı özenli bir şekilde durulayın ve mutlaka nemlendirici kullanın. Kullandığınız şampuanlar ile birlikte saç kremi kullanmak, saç derinizi ve saçınızı yıpratmadan temizler.

Bakımı ihmal etmeyin

Özellikle siyah saçların bakımı daha zordur, hele ki doğalsa… Düzenli olarak derinlemesine yapılan bakım, saçın ihtiyacı olan nem seviyesini korur. Çok kuru saçlar için haftada bir ve ya iki defa derinlemesine bakım tavsiye edilir.

Bu bakım için kuaföre gitmek şart değildir. Bakım kremini özenle saçınıza yedirip streç filmle saçınızı sardıktan sonra birkaç saat bekleyin. Durulanmayan bakım kremi ise ekstra yumuşaklık için daha sonra havluya sarın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar