Ticker

6/recent/ticker-posts

Hazır gıdalarda kanser tehlikesi

Hazır gıdalarda kanser tehlikesi

Tükettiğiniz hazır gıdalar özellikle bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi gıdalarda neler olduğunu, onları tüketerek vücudunuza neler aldığınızı biliyor musunuz? Bu gıdalarda bağırsak, mesane, böbrek kanseri ve iktidarsızlığa yol açan kimyasal maddeler bulundu.

Avrupa Birliği ülkelerinde yapılan gıda araştırmasında, işlenmiş ve hazır gıdalarda kansere yolaçan kimyasal maddeler bulundu. Bağırsak, mesane ve böbrek kanserinin yanısıra iktidarsızlığa neden olan akrilamid maddesine, bebek maması, ekmek, kahve ve patates cipsi gibi hazı ürünlerde rastlandığı belirtildi.



23 ülkede satılan 22 farklı gıdayı inceleyen bilim adamları 2007 ile 2009 arasında hazır gıdalarda kullanılan kimyasal maddelerde azalma olmadığını belirtirken "Tüketici, mümkün olduğu kadar taze ürünler satın almalı" açıklamasında bulundular. Akrilamid maddesinin gıdaya nasıl ulaştığını henüz tespit edemediklerini belirten Avrupalı bilim adamları, pişirme ve kimyasal işlem sırasında kimyasalların gıdaya nüfuz etmiş olma ihtimali üzerinde duruyorlar.



Raporda üreticilere, kullanılan kimyasal oranında sınırlama getirilmesi gerektiği vurgulandı, raporun yayınlanmasından sonra Dünya Sağlık Örgütü, "Şu an elimizde hangi gıdaların zararlı olduğunu açıklayacak kadar veri yok" açıklamasında bulundu. Raporda, işlenmiş ve yağlı gıdaların tüketiminin azaltılması istendi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar