Ticker

6/recent/ticker-posts

göz estetiği

Göz estetiği

Göz kapaklarında düşme ve gözaltı torbaları en güzel gözlü kişilere bile estetik kaygı yaşatıyor.

Fakat basit estetik müdahalelerle yıllara meydan okuyan canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olunabilir.

Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, göz çevresi estetiği hakkında merak edilenleri anlatıyor...

Göz çevresi sorunlarının lokal anestezi ile acısız ve çok kısa süre içinde düzeltilebileceğini belirten Prof. Dr. Kışlaoğlu ''Göz kapağı yaşlanmaya bağlı olarak ya da kalıtsal sebeplerle çok genç yaşlarda da torbalanabilir.

Bazen de göz kapağı derisinde torbalanma olmadan sadece sarkma ve ya gevşeme olabilir. Bütün bu etkenler kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir.

Bu durumun estetik görünüm bozukluğunun yanı sıra, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması kişinin görmesini de engelleyebilir'' açıklamasını yaptı.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

''Göz kapağı estetiği ameliyatı ya da blefaroplasti, göz kapaklarına uygulanan estetik cerrahi operasyondur. Alt ve üst göz kapaklarından fazla sarkma ve torbalanmaya neden olan deri fazlalıkları alınır fakat alının doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir'' diyen Prof. Kışlaoğlu, bu işlem sırasında yapılanları ise şöyle açıkladı; ''Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusunun önündeki zar kuvvetlendirilir.

Bu şekilde hem iyi bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır fakat hastanın talebine göre ve ya başka işlemler de yapılacaksa genel anestezi altında da uygulanabilir. Hastanın şikâyetlerine göre sadece üst veya alt kapaklar ya da her ikisi de aynı anda ameliyat yapılabilir. Ameliyat ortalama 1-1,5 saat sürer''

Operasyon Sonrası İz Kalıyor mu?
Üst göz kapağı için kesi göz kapağının katlanma yerinden yapılır. Üst göz kapağında gizli bir dikiş ve alt göz kapağında kirpik dibinde kendiliğinden kaybolan dikişler vardır. Bu nedenle iz görünmez. Ayrıca göz kapakları insan derisinde en az iz bırakan bölgelerdendir.

Ameliyat sonrası ödem oluşumunu önlemek için göz 1 saat kapalı tutulur. Hasta uygulama sonrası hemen evine dönebilir. Herhangi bir sargı ya da pansuman uygulanmaz. Hasta iki gün sonra banyo yapabilir, hayatını her zamanki gibi sürdürebilir.

Dört gün sonra üst göz kapağındaki dikiş alınır. Bu süre boyunca hasta güneş gözlüğü takarak günlük hayatını sürdürebilir. Bu operasyon tek başına yapılabileceği gibi kaş kaldırma ve yüz germe operasyonları ile birlikte de uygulanabilir.

Yeni Göz Kapağı Şeklini Ne Kadar Korur?

Genellikle bu operasyonlar iyi sonuç verir ve revizyon (yeniden cerrahi girişim) nadiren gerekli görülür. Göz kapaklarının yeni şekli, yerçekimi nedeni ile bazen 5-10 yıl bazen de ömür boyu dayanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar