Ticker

6/recent/ticker-posts

doğal makyaj nasıl yapılır

Doğal makyaj nasıl yapılır ?

Doğal makyajın en önemli sırrı "doğru renk" seçiminde gizli. Cildin güzelliği bu makyajda ön planda... Eğer doğru teknikleri bilirseniz, çok hafif bir makyajla, etkileyici bir görünüm elde edebilirsiniz.

İşte sizin için, 10 adımda doğal makyajın püf noktaları:

1. Görünüm
Doğal makyajda görünüm, muhteşem dudaklar ve yürek yakan gözler üzerine. Ne dumanlı gözler, ne de ağır fondötenlere gerek yok.

2. Rengini bul
Hangi rengin sizin renginiz olduğunu bilmeniz çok önemli. Eğer solgun ve renksiz bir cildiniz varsa, şeftali tonları ve uçuk pembe tonları kullanmanız doğru olur. Eğer cilt renginiz sarıya dönükse, krem formlu bej renkli ürünleri tercih edin.

3. Önce deneyin
Makyaj ürünlerini satın almadan önce mutlaka deneyerek alın.Kadınların pek çoğu, yanlış renk tercihi nedeni ile baştan kaybediyor ve ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar o makyaj kendilerine yakışmıyor. Ya yüzleri hayalet kadar soluk oluyor ya da koyu renkten dolayı maske takmış gibi görünüyorlar.

4. Dudaklara peeling
Dudaklarınızı pürüzlü ve kuru görünümden kurtarmak için hafif bir peeling uygulayın ve dudak nemlendiricinizi kullanın. Dudaklar için satılan "lip exfoliator" ürünleri tercih edebilirsiniz. Ölü derilerden kurtulunca dudaklarınız doğal bir parlaklığa da kavuşacaktır.

5. Kapatıcı
Kapatıcı alırken, kaliteli ve cilt tonunuzla tamamıyla bütünleşecek bir ürün almaya dikkat etmelisiniz. Krem kapatıcılar kolay emilim açısından çok idealdir. Yüzünüzün istediğiniz her noktasında kullanabilirsiniz, dudaklar dahil.

6. Fondöten
Kapatıcıdan sonra fondötene ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, kullanmayın. Eğer kapatıcılık bakımından fondöten ile cildinizi tamamen pürüzsüz göstermek istiyorsanız da hafif bir fondöten tercih edin. Kuru bir cildiniz varsa, ışığı yansıtan fondötenleri tercih edebilirsiniz. Bu tercih yüzünüze aydınlık bir görünüm verir. Fondöten ister mat, ister ışık yansıtıcılı olsun mutlaka çok ince bir tabaka şeklinde uygulayın. Amaç; doğal görünüm, unutmayın!

7. Allık
Sadece elmacık kemiklerinizin üzerine çok hafif bir pembelik verin. Şeftali tonu da olur. Krem ve ya likit formlu allıkları tercih edin ki, hem daha doğal hem de sağlıklı bir parlaklık kazanırsınız.

8. Maskara
Kirpiklerinizi önce kıvırın. Sonra, hacim veren bir maskarayı birkaç dakikalık aralarla kirpiklerinize 2-3 kat uygulayın . Dolgun görünen kirpiklerinizi en son kirpik tarağı ile tarayın ve tane tane ayrık, uzun görünmelerini sağlayın.

9. Dudak parlatıcısı
Ten rengi bir parlatıcı ile dudaklarınızı parlatın. Hatta içinde gümüş parlaklığı olanları tercih ederseniz, daha da dolgun görüneceklerdir.

10. Son kontrol
Cildiniz saten gibi pürüzsüz ve sağlıklı, bakışlarınız derin, dudaklarınız da parlak ve çekici görünüyorsa, bu iş tamamdır! Az ve öz yeterlidir...

Yorum Gönder

0 Yorumlar