Ticker

6/recent/ticker-posts

bacakları şekillendirmek için estetik

Bacakları şekillendirmek için estetik

Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklarının olması her kadının hayalidir. Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak bölgesinde de istenmeyen görüntü ve deformasyonlar da kadınlar için sorun olmaktadır. Estetik cerrahinin gelişen yöntemleri bacaklarda oluşançeşitli problemlere de mükemmel çözümler sunmaktadır.


Bacaklarda görülen başlıca problemler; bacağın aşırı derecede ince ya da aşırı kalın ve yağlı olması, eğrilikler, diz yanlarında ve ayak bileklerinde aşırı yağ birikimi sayılabilir. Bu sorunlar egzersizle ya da diyetle çözülebilecek sorunlar değildir, genellikle genetik miras yoluyla ortaya çıkar. Bazı hanımların bacaklarının şeklini beğenmedikleri için etek giymedikleri bilinmektedir.


Bacak bölgesindeki problemleri çözmek için bacak implantı ( calf implant ), liposakşın ve yağ enjeksiyonu gibi teknikler kullanılmaktadır. Bu yöntemler bazen tek başına bazen de birkaçı aynı anda uygulanabilmektedir. Diz üstü bölge ile diz altı bölge arasında çap olarak kalınlık farkı varsa, her iki bacak arasında kalınlık yada şekil farkı varsa ya da bacaklar çarpık bir görünüme sahip ise bacak protezi operasyonu ile bu sorunlar çözülebilir. Aynı problemler liposakşınla da giderilebileceği gibi bazı durumlarda daha iyi bir sonuç elde etmek için hem liposakşın hem de bacak protezini beraber kullanmak gerekir.


Vücuttaki simetriyi ve ahengi koruyarak estetik bir görünümün sağlanması esastır. Bu amaçla; Liposakşın ve yağ enjeksiyonu tekniklerinin yardımı ile basık ve geniş kalçalar daha dar, daha kalkık ve çıkıntılı bir görünüme getirilebilir, bacak ve basen bölgesi düzeltilerek bacak daha düzgün ve olduğundan daha uzun gösterilebilir. Diz bölgesine yapılacak girişimlerle bacağın çarpık görünümü düzeltilebilir.


Bacak estetiği ameliyatları bazen lokal anestezi bazen de genel anestezi altında uygulanabilen, 1-3 saat arasında süren ameliyatlardır. Liposakşın ve yağ enjeksiyonu yapılmış ise herhangi bir iz kalmaz. Bacak implantı operasyonu geçirilmiş ise bacak arkasında küçük yatay izler kalacaktır. Bu izler ilerleyen zamanda silik hale geleceğinden ve nispeten gizli bir yerde olduğundan rahatsız edici izler değildir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar