Ticker

6/recent/ticker-posts

Mikroplardan korunmak için 3 öneri

Mikroplardan korunmak için 3 öneri

Gün içinde gittiğiniz yerlerde mikrop kapmamak için bunlara dikkat edin.

1. Rol model olun: Çocuklarınıza hem evde hem okulda uyması gerekli hijyen kurallarını öğretin. Çünkü çocuklar hızlı öğrenirler ve el hijyeni için gerekli alışkanlıkları taklit edeceklerdir.

Özellikle anne-babalar veya öğretmenler çocuklara bunun neden ve nasıl yapıldığını gösterirlerse çocuklar mikroplardan kolayca korunabilirler.

Çocuklara ellerini ne kadar süre yıkamalarını ve parmaklarını ağızlarına veya gözlerine götürmemeleri gerektiğini öğretin.

2. Kalabalık mekanlardaki tuvaletler: Toplu ortamlarda bulunan tuvaletlerin kapılarını içerden açarken, elinize bir parça kağıt havlu alın ve uygun bir şekilde kapıyı açın. Aynı şekilde sifonu çekerken de elinizi kullanmak yerine kağıt havlu ile düğmeye basın.

Bir çok alışveriş merkezinin kapısında temiz paspaslar vardır, ayaklarınızı
paspasa temizledikten sonra içeri girin. Kapı kollarına dokunmadan önce ıslak mendil ile silin.

Kalabalık bir yerden ayrılmadan önce her yere eliniz ile dokunduğunuz için ellerinizi mutlaka güzelce yıkayın. Eve gidene kadar da elinizi ağzınıza ya da gözlerinizin etrafına sürmeyin.

3. Hamam ve sauna: Hamam veya sauna gibi yerlere gitmeyi seviyorsanız, girdiğiniz bölümde uygun şekilde temizlik yapıldığından emin olun.

Kendi sabununuzu yanınızda götürün ve çıkmadan önce iyice durulanın. Çamaşır suyu tüm patojenleri öldürmeyebilir

Yorum Gönder

0 Yorumlar