Ticker

6/recent/ticker-posts

Doğal ve bitkisel saç boyası

Doğal ve bitkisel saç boyası nedir

Bazı kadınlar bitkisel veya doğal saç boyası tercih ediyorlar. Saçınızı boyamaya ihtiyacınız kesinlikle varsa, doğal saç boyası zararı olmayan en iyi alternatiftir.

Doğal saç boyaları yaban mersini, mavi kantaron, çay, soğan kabuğu, çivit, kına, hatmi çiçeği ve diğer bitki karışımları içeriyorlar.

Doğal saç boyaları her saçta farklı dururlar. Doğal saç boyansıın markası ve kuaför önemli. Saçdaki beyazları kapatma ya da renk açma özelliği bulunan boyalar zararlı kimyasallar içermiyorlar.

Bitkisel boyalar bu boyalardan biraz daha farklıdır. İçeriğinde amonyak bulunmaz. Alerjik riski azaltır. Saçları besleyen A ve C vitaminleri bulunur. Cilde bulaştığında ciltte iz bırakmaz. Beyazları kapatır.

Ne kadar dayanıyor?

Doğal boya 12-24 şampuanlamaya kadar dayanıyor. Fazla köpürmeyen organik şampuanlar kullanabilirsiniz. Bitkisel boyalar da 12 şampuanlamaya kadar dayanır.

Kimler uygulayabilir?

Doğal boyayı saçları hasar görmüş, saç rengini yenilemek, beyaz telleri kapamak isteyen kadınlar kullanabilir. Saç renginden çabuk sıkılan ve değişim arayanlar için ideal.

Bitkisel boyayı saçına parlak bir renk vermek ancak peroksit ve amonyaka maruz kalmak istemeyenler kullanabilir

Yorum Gönder

0 Yorumlar