Ticker

6/recent/ticker-posts

Bebeklerin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeklerin Gazı Nasıl Çıkarılır?

Bebeğin yatırılma pozisyonu çok önemli. Bebeği yüzüstü yatırdığınız zaman karnı ısındığından bebek daha rahat uyuyacaktır. Ancak yüzüstü yatış pozisyonunda ani bebek ölümü riski daha fazla olduğu için bu şekilde bir yatma pozisyonu doktorlar tarafından tavsiye edilmiyor.

Bebek genel olarak sağ tarafına ve yatağını 45 derece eğimli olacak şekilde yatırmakla ani bebek ölümü riski azalır ve bebeğin kusması halinde de kusmuğun akciğerine kaçma ihtimali kalmamakta.

Özet olarak, gaz sorunu ve kolik ağlaması bakımından bebeğin daha rahat edebilmesi için emzirme süresi gerektiğinden uzun tutulmamalı, emzirme işleminin ardından bebek yarım saat dik tutulmalı ve yukarıdaki yatma pozisyonuna dikkat edilmeli.

Bunların dışında bebek beslendikten sonra kucakta dik tutulurken sırtına masaj yapılabilir ve sırtı ovulabilir. Bu uygulama anne ve bebek arasındaki yakınlaştırmayı artırdığından, bebeğinizin karnının sizin vücudunuza değmesi sonucunda ısınması ve buna bağlı olarak gaz probleminin daha az olmasını sağladığından yararlıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar