Ticker

6/recent/ticker-posts

İstenmeyen tüyler için lazer epilasyon

İstenmeyen tüyler için lazer epilasyon

İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için bir çok yöntem bulunmakta Ancak bu yöntemlerin hiçbirinin lazer epilasyon gibi kalıcı bir etkisi yok.

Vücudunuzdaki istenmeyen tüylerinizden kurtulmak için en doğru zamanın kış ayları olduğunu söyleyen Medikal Estetik Hekimi Doktor Yasemin Savaş, istenmeyen tüylerden kurtulmak için en hızlı ve en etkili yöntem olan lazer epilasyon hakkında en önemli soruları cevapladı.

Lazer epilasyon nedir?

Lazer, kabaca tek dalga boyunda yoğunlaştırılmış ışık demektir. Lazer epilasyon cilde uygulanan lazer ışını, çevre dokuya zarar vermeden cildi geçerek kıla renk veren melanin tarafından kıl kökünde yoğunlaşır ve kıl kökünü tahrip eder.

Güneşin etkisini kaybetmeye başladığı kış ayları istenmeyen tüylerden kurtulup, pürüzsüz bir cilde sahip olmak için uygun bir zaman.

Lazer tedavi sonrasında iz kalır mı?

Lazer epilasyon uygulaması sonucu ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamayı takip eden birkaç saat ile birkaç gün içerisinde tamamen kaybolur.

Hemen epilasyonun ardından veya öncesinde kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon problemi bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir.

Nadiren su toplaması ve yanık oluşabilir. Genel olarak bu durumlar geçicidir ve zaman içerisinde geride hiçbir izbırakmadan kaybolur.

Lazer güvenlimidir?

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir çok alanda (göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar) güvenle kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur.

Doğru vakada doğru lazer ve doz seçilerek güvenli kullanım sağlanır. Lazerin birikici etkisine (Kanser yapıcı) rastlanmamıştır. FDA (Amerikan gıda ve ilaç dairesi) onaylı cihazlar ABD 'den İngiltere'ye, Avustralya ;ya kadar birçok gelişmiş ülkede kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon nasıl uygulanır?

Tedavi edilecek alan temizlenir. Bu bölgeleki uzun kıllar kısaltılır. Lazer enerjisi deriden geçip kıl folikülündeki siyah pigment tarafından emilir. Saniyeden daha kısa sürede uygulama alanındaki kıl kökleri etkisiz hale getirilir.

Tedavi edilecek alanın genişliğine bağlı olarak işlem birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Tedaviden sonra, en fazla iki hafta içinde kıllar kendiliğinden dökülür.işlemden hemen sonra günlük aktivitelere başlanabilir.

Lazerin geleneksel yöntemlere üstünlüğü nedir?

Tüm dünyada yaygın kullanımı ile elde edilen deneyimler, lazerin diğer yöntemlerle kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştır.

Kalıcı olması,yok denecek kadar az acı oluşturması, kısa sürede büyük alanlarda uygulanabilmesi, özel bakım gerektirmemesi diğer üstün özellikleridir.

Lazer epilasyon kimlere uygulanabilir?

12 yaşından itibaren koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Eğer tüyler açık renkli yani pigmenti az,koyu renkli pigmenti hiç yok ise lazer ışığını görmeyeceği için tedaviden etkilenmez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar