Düşbere – Azeri mantısı

Düşbere – Azeri mantısı

Atv'de yayınlanan olan Yahşi cazibe dizisi ile dillere düşen ve nasıl bir yemek olduğu merak edilen Düşbere'nin yani azeri mantısı'nın tarifini sizler için aradık, bulduk ve yazdık ...

Düşbere – Azeri mantısı

Malzemeler

4 – 6 porsiyon

Hamur için:

2 su bardağı un
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
2/3 su bardağı ılık su

İçi için:

250 gr kıyma
1 adet küçük baş soğan
½ çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı karabiber

Suyu için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane

Hazırlanışı

Un, tuz, yumurta və suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
 
İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
 
1 mm kalınlığında yufkalar açın.
 
Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
 
Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını birleştirin.

Düşberenin suyunun hazırlanışı

Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun. İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin. Tuz ilave edip karıştırın. Sonra su ilave edip, kaynatın.

Ateşin altını bir az azaltın. Düşbereleri tencereye boşaltıp tahminen 7-10 dakika pişirin. Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.

Kaselere koyup, üstüne kuru nane serperek servis yapın. 


Hiç yorum yok

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu nedenle Burada yayınlanan tarifler hakkında daha fazla bilgiyi uzmanların kendilerinden alabilirsiniz.

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz.