Ticker

6/recent/ticker-posts

Manken Gibi Olmak için

Manken Gibi Olmak için

Büyük bir moda gösterisine çıkmadan 15 gün önce top modeller için yorucu bir hazırlık maratonu da başlar. Spor yapılır, protein karışımları, yeşillikler ve haşlanmış tavuk ile desteklenir. Çünkü vücutları kusursuz görünmelidir, gergin ancak kaslı olmamalıdır.

Üstelik çok kısa bir süre içinde. Ve işte bizlerin yüreğimize su serpen şey; dünyaca ünlü mankenlerin sadece çok azı doğuştan böyle bir vücuda sahiptir. İnanılmaz ancak doğru.

Evet, bu mankenlerinden bir çoğu çok zayıftır ancak vücutları yumuşak ve görüntüleri hiç de fit değildir. Çünkü zayıf olmak ile fit olmak birbirinden çok farklıdır.

Bu nedenle isterseniz hemen bugün tartınızı atabilirsiniz. Aktif şekilde spor yapan mankenler dahi büyük bir defileden önce sıkı bir çalışma içine giriyorlar.

Birçoğu için bu; kahvaltısını yapmadan tam 45 dakika süre ile egzersiz yapmak -(çünkü boş mide ile çok daha fazla kalori harcanır)-, diyet yapmak ve akşamları sorunlu bölgeleri çalıştıran sporlar yapmak anlamına geliyor.

Ancak alkol veya sigara ile vücuda verilen zararın spor ile telafi edilmesi mümkün değildir.

Siz de bu mankenler gibi olabilirsiniz

Yukarda bahsedilen rutin hareketleri hergün uygularsanız, 15 günde arzu ettiğiniz ölçülere kavuşmanız mümkün. Sıkı kollara düzenli dumble egersizleri ile sahip olabilirsiniz. Kollarınızı vücudunuzun iki yanına uzatın. Avuç içleriniz dışa doğru baksın. Kollarınızı göğüs hizasına kaldırın. Günde 12- 15 hareket yeterli olacaktır. Vücudunuzun üst kısmını öne eğin. Kollarınızı dirsekten 90 derecelik açı oluşturarak geri bükün ve arkada gerin.

Şekeri, alkolü ve ekmeği unutun Doğru beslenmeden yapacağınız hiç bir egzersiz amacına ulaşmaz. Eğer 15 günde sonuçları görmek istiyorsanız beslenme düzeninizi de değiştirmek zorundasınız.

Margarin, tereyağı ve ayçiçek yağı dışında ekmek, makarna ve beyaz pirinç gibi karbonhidratları öğünlerinizden çıkarın. Şeker kesinlikle yasak! Tatlılar, bisküviler, kekler, taze sıkılmış olmayan meyve suları gibi şekeri yüksek oranlı meyveler, muz, üzüm, ananası unutun.

Öğününüzün yarısı sebzeden, üçte biri proteinlerden, kalanı da ‘iyi’ karbonhidratlardan (kahverengi pirinç) oluşmalıdır. Öğünleriniz 5 saatte bir olmalı. Örneğin, üç ana öğün iki ara öğün gibi.

Alkolden uzak durmalısınız. Alkol yağa dönüşen gereksiz kalorilerden oluşmaktadır. Eğer içecekseniz o zaman tercihinizi şarap veya light biradan yana kullanın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar