Ticker

6/recent/ticker-posts

Gözenekleri daraltmak için

Gözenekleri daraltmak için

Cilt gözeneklerini temizlenmek için için başlangıçta gözenekleri kapatmak yerine, cildin yağ salgılamasını durdurmak veya dengelemek gereklidir. Ancak yağlı ciltler su miktarı daima az olan cilt tiplerindendir.

Su miktarı az olduğunda ölen hücrelerin cilt yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zor olmaktadır. Bunun için cildin yüzeyi dış etkenlerden daha fazla zarar görecektir.

Bu durumda cildin sahip olduğu su miktarının artırılması gerekir. Yağ isalgılanmasının yavaşlatılması, ciltteki su miktarının artırılması ile olur. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması gereklidir. Cildinize uygun ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmak faydalı olacaktır.

35 yaşından küçük ve dengeli bir cildin gözenekleri kendi kendine kapanır. 35 yaşın altındaki genç ciltlerdeki gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Eğer cildin su ve yağ dengesi düzelirse gözenekler ya kendiliğinden, ya doğru bakım ile ya da maske ile kapatılabilir.

Ancak 35 yaşın üzerinde iseniz cildiniz kalınlaşmış, çizgileriniz kırık çizgi haline gelmiş ise, bu gözenekleri kapatmanız biraz daha zor olacaktır. Gözenekleri kapatmak için çabalamak yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözümdür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar