Ticker

6/recent/ticker-posts

Badem nasıl kullanılmalı

Badem nasıl kullanılmalı :

1- Bir avuç dolusu tuzsuz kavrulmamış badem sıcak suya konularak bir süre bekletilir kabukları soyulur. Kabukları soyulmuş bademler havanda biraz su (veya gülsuyu) ile dövülür. Suluca bir merhem kıvamını alınca bir tatlı kaşığı bal ve suyun tamamı (1 bardak) katılır.

1–2 saat bekletildikten sonra temiz bir tülbentten geçirilir. Kullanılmak üzere şişeye konup etiketlenir. Kalan badem posası yenir ve ya mask olarak yüze sürülür. Bu posa cildi derinden temizler.

2) İç kabukları çıkarılan bademler biraz ezildikten sonra sütle birkaç saniye kaynatılır. Tülbentten geçirilip süt losyonu olarak kullanılır.

3) Havanda dövülen kabuğu çıkarılmış bir miktar bademe biraz salatalık suyu eklenir. Bir süre bekletildikten sonra süzülüp kullanılır. Bu süte 1–2 damla alkol ve ya 1–2 damla esans katılabilir. Serinletici bir süttür.

4) Yarım litre (2 büyük su bardağı) saf suya (gülsuyu veya çiçek suyu da olabilir) 25 gr. (2 silme çorba kaşığı) şeker katılıp eritilir. Kabuğu çıkarılmış 50 gr. badem havanda dövüldükten sonra bu karışıma eklenir.

Karışım 24 saat bekletilip tülbentten geçirilerek süzülür. Bu sütle uygulanacak günlük friksiyon cildi yumuşatır, rengini açar ve hafif çilleri yok eder. Bu güzellik sütünden şeker çıkarılırsa iyi bir deodorant elde edilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar