Ticker

6/recent/ticker-posts

Suna Dumankaya Saç dökülmesi için öneriler *

Saç dökülmesi sorunu yaşayanlara öneriler.

1- Yarım avokadoyu soyduktan sonra iyice ezin. içine iki adet bıldırcın yumurtası, bir çorba kaşığı susam yağını ilave ettikten sonra iyice karıştırarak saç diplerinize yedirerek sürün.

Saçınızı streç filmle sarın ve etki etmesi için iki saat bekleyin. Ardından saçınızı saç tipinize uygun bir şampuan ile yıkayın.

Bu uygulamayı haftada bir kere tekrarlayın.


2- Saç diplerinin masaja ihtiyacı vardır. Hergün beş dakika kadar parmak uçlarınız ile (tırnaklarla değil) dairesel hareketlerle saç diplerine masaj yapın. Bunun dışında bir su bardağı kaynar suya 4 defne yaprağı, bir kaç yaprak aynısafa ve biberiye koyduktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın.

Su yarıya kadar indiği zaman süzerek suyuna bir kahve fincanı sızma zeytinyağı, bir çay kaşığı deniz tuzu katın. Karışımı saç diplerinize boya sürer gibi sürerek uçlara doğru tarayın. Streç filmle sarıp üç saat kadar etki etmesini kez bekletin. Bu kürü haftada bir uygulayın.


3- Yarım kahve fincanı soyayağı, 2 çorba kaşığı bademyağı, 1 çay kaşığı deniz tuzu ve 1 tatlı kaşığı elma sirkesini benmari usulü ısıtın. Karışımı saç diplerine masaj yaparak sürün. Ardından streç filmle sarıp iki saat kadar
etki etmesi için bekleyin.

Saç derinize ve saçlarınıza hindistancevizi sütü veya aloevera jeli ile masaj yapın. Bunu başınızda yarım saat kadar tuttuktan sonra, ılık su ile durulayın. Haftada 3 kere tekrarlayın.

Saç derinize ve saçlarınıza bal ve yumurtanın sarısı ile masaj yapın. Saçlarınızda yarım saat kadar beklettikten sonra, ılık su ile durulayın.

2–3 hafta boyunca, her öğünde bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırarak için.

Saçlarınızı beslemek için elma sirkesi ve adaçayını karıştırarak, saçınızı bu karışım ile durulayın.

Sıcak zeytinyağı, bal ve 1 çay kaşığı toz halinde tarçını karıştırıp macun haline getirdikten sonra, banyodan önce 15 dakika boyunca uygulayın.

Saçların seyrelmiş kısımlarını kızarana dek soğanla ovalayın, ardından da bal sürün.

Eşit miktarda keneotu ve badem yağını karıştırıp, haftada bir saç derinize masaj yapın.

Misket limonu çekirdekleri ile karabiber tohumlarını bira suyun içinde eşit sayıda öğütün ve düzenli olarak saç deriniz üzerine uygulayın.

1 fincan hardal yağını 4 yemek kaşığı kına yaprağı ile kaynatın. Süzdükten sonra kalan sıvıyı bir şişeye doldurun ve saç derinize düzenli olarak masaj yapın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar