Çin turpu-chinese radish ve faydaları

Çin turpu-chinese radish ve faydaları

Çin turpu-chinese radish;Beyaz renkli tadı turp tadında ama lezzetinde acılık olmayan farklı bir sebzedir, boyları kimi zaman 60 -70 cm bulabilir.

Çin turpunun faydaları:

Çin turpu detoks için çok yararlıdır. gıda zehirlenmelerine karşı kullanılabilir.

Kanı temizler.

Dişler, diş etleri, saç ve tırnaklar için yararlıdır.

İştah açar

Sinir yorgunluğunu giderir.

Sindirim sorunlarına karşı faydalıdır,kabızlığı giderir.

İdrar söktürücüdür.

Tüberküloza karşı etkilidir.

obeziteyi azaltmaya yardımcıdır.

Çin turpu cilt sorunlarını ortadan kaldırmakta da etkilidir. Sık sık çin turpu tüketen kişilerde cilt sorunlarının ortadan kalktığı görülmüştür.

Besin Değerleri (100 gram ):
  • A Vitamini: 30 IU
  • B vitamini: Tiamin ,03 mg.;
  • C vitamini: 24 mg.
  • Kalsiyum: 37 mg.
  • Demir: 1,0 mg
  • Fosfor: 31 mg.
  • Potasyum: 130 mg.
  • Karbonhidratlar: 4,2 gram.
  • Protein: 1,2 gram.
  • Kalori: 20
Çin turpu çorbası:

Yıkanmış çin turpunu küçük küpler şeklinde kesin. Bir tencerede kaynattığınız suyun içine doğranmış turpla birlikte biraz et ve sarımsak 1 saat kısık ateşte koyarak kaynatın. arzunuza göre tuz ekleyin.

Hiç yorum yok

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu nedenle Burada yayınlanan tarifler hakkında daha fazla bilgiyi uzmanların kendilerinden alabilirsiniz.

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz.