Ticker

6/recent/ticker-posts

Vejetaryen beslenmek kilo verdirir mi?

Vejetaryen beslenmek kilo verdirir mi?

Yapılan araştırma sonuçları vejetaryenlerin vejetaryen olmayan kişilere göre daha az yağ ve kalori aldıklarını göstermektedir.

Vejetaryen beslenme uygulayan kişilerin boy-kilo oranları genellikle vejetaryen olmayan
kişilere göre daha düşüktür.

Ancak vejetaryen beslenme tarzına geçmek sizin kilo vermenizi sağlamayabilir.

Sağlıklı beslenmek tüm besin gruplarından dengeli olarak yararlanarak ve küçük porsiyonlar şeklinde beslenerek mümkündür.

Vejetaryen beslenenler de yüksek kalorili ve yağ oranı olan bir beslenme uyguladıkları zaman kilo alabilirler. Bu sebeple eğer vejetaryen olmayı düşünüyorsanız, mutlaka düşük kalorili ve yağ oranı olan yiyecekleri tercih edin.

Protein bakımından zengin besinleri unutmayın. Bunlar sizi hem tok tutar hem de vücut fonksiyonlarınızın devamını sağlar. Et yerine peynir yiyecekseniz mutlaka az yağlı olan peynirleri tercih edin. Soya ürünleri ve baklagiller de iyi protein kaynakları olarak sayılabilir.

Yiyeceklerinizi pişirirken kızartma yerine fırında veya buharda pişirme gibi yöntemlerden faydalanın. Mayonez gibi yüksek kalorili ilavelerden de kaçının.

Sebze-meyvesi bol, düşük yağ oranına sahip bir vejetaryen beslenme kilo vermenize yardımcı olabilir ancak seçtiğiniz yiyeceklerin kalorisine ve miktarına dikkat etmenizde yarar var.


Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar