Ticker

6/recent/ticker-posts

Sarımsağın sağlık için faydaları

Sarımsağın faydaları

Beden temizliği için sarımsağı çok sık tüketmemiz gerekir. Çünkü sarımsağın içeriğinde iki kuvvetli antibiyotik maddesi, A, B, C gibi vitaminler, bol iyot ve kükürt bulunmaktadır.

Sarımsağın insan sağlığı için en önemli etkisi, canlılık vermesidir. Kuvvetli mikrop öldürücü özelliği ile, vücudu bir çok hastalığa karşı korur. Grip, tifo, difteri gibi salgın hastalıklara karşı çok faydalıdır.

Bunların dışında sarımsak hazmetmeyi kolaylaştırır. Bağırsaklardaki zararlı mikropları öldürerür, vücudun zehirlenmesini engeller. Kansere karşı koruyucu özelliği vardır. Kabızlığı giderir, bağırsaklardaki çeşitli solucanları yok eder.

Yüksek tansiyona karşı faydalıdır. Damar sertliğini giderir, kanı sulandırır ve temizler. Sarımsak en ince damarları bile temizleyerek oralara kadar kanın ulaşmasını sağlar. Kalp adalelerini güçlendirir, zamanla kalp ağrılarını geçirir.

Akciğer ve bronşları dezenfekte eder. Ateş düşürücüdür. Ses kısıklığı olan kişilere de sarımsak tavsiye edilmektedir. Ancak tüm bu özelliklerden yararlanmak için sarımsağı uzun süreli olarak kullanmak gerekmektedir.

Ayrıca ergenlik sivilcelerinin üstüne sarımsak olduğu gibi sürülürse, sivilceleri yara izi bırakmadan yok eder. Ezilmiş sarımsak, lapa halinde yaraların üstüne konulursa antiseptik görevi yapar.

* Sarımsağın hiç yan etkisi yok mu?

Var. Emziren kadınlar sarımsak yediğinde, anne sütü ile bebeğe geçer ve bebeklerde karın ağrısı yapabilir.

* Peki ya kokusu ile nasıl başa çıkacağız?

Kokmak istemiyorsanız ezmeden yutun. Her gece yatmadan bir diş yutmak yeterli olur.

Mide ve bağırsaklarında sorun olanların ağzı çok kokar. Eti çok tüketenlerin ağzı kokar. Ağzında aft çıkanlarda ağız kokusu olur. Ama sarımsak onları da yok eder.

Yorum Gönder

0 Yorumlar