Ticker

6/recent/ticker-posts

Dümdüz bir karın için egzersiz hareketleri *

Dümdüz bir karın için egzersiz hareketleriHollywood starlarının kilo vermek ve sıkılaşmak isteklerinde imdatlarına yetişen spor eğitmeni Ramona Braganza, artık bu alanda gittikçe ünlenen biri oldu .

Jessica Biel, Halle Berry gibi starları, hamilelikten sonra nasıl sıkı bir vücuda kavuşturduğunu tüm dünya biliyor. Artık sıra size geldi… En sıkı karın kaslarına sahip olmak için bu egzersizler size yetecektir.





 


Şınav pozisyonu alın ve karın kaslarınızı sıkın.




 


Sol bacağınızı bükün ve sol dizinizi karnınızın altından sağ omzunuza doğru çekin. Başlangıç pozisyonuna dönerek aynı hareketi diğer bacağınız ile de yapın. Hareketi 20 kere tekrar edin.



 

Sırt üstü yattıktan sonra destek alabilmek için ellerinizi belinizin veya poponuzun altına koyun. Sırtınız yerde iken, bacaklarınızı dümdüz tutarak 15 cm kadar kaldırın.


Sol bacağınızı dümdüz yukarı kaldırırken, karın kaslarınızı sıkın ve sırtınızın yerden kalkmadığından emin olun. Sol bacağınızı hızlıca aşağıya doğru indirirken, aynı anda sağ bacağınızı yukarı kaldırın. Aynı hareketi 20 kere tekrarlayın.





 

Karın kaslarınız sıkı ve kollarınız gergin bir şekilde, vücudunuzu sola doğru döndürerek, ağırlığı kaldırın. Başlangıç pozisyonuna dönün ve hareketi aynı tarafta 10 kere tekrar edin.


 







Dört kiloluk bir ağırlığı iki elinizle tutarak, sağ ayak bileğinizin önüne kadar getirin.




 


Dizleriniz bükük, ellerinizi, birbirine kenetlenmiş durumda ileriye doğru uzatarak yere oturun. Sırtınız yerle 45 derece açı yapacak şekilde geriye doğru eğilin ve karın kaslarınızı sıkın.




 



Karın kaslarınızı sıktığınızdan emin olun ve iki yana doğru dönün. 20 kere tekrarlayın.




 


Karın kaslarınızı sıkın ve vücudunuz yere paralel olacak şekilde önkollarınızla topa bastırarak itin. Vücudun şeklini korumak hayli zor olacağı için, bu hareketi sadece 10 kere tekrarlayın.



 


Bir minderin üzerinde, ellerinizi egzersiz topunun üzerine koyarak, kollarınızı gergin tutun. Avuç içlerinizin birbirinden en fazla beş cm uzak olmasına dikkat edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar