Genç kalmanın sırrı Omega 3 kürü

Genç kalmanın sırrı Omega 3 kürü

Omega 3, bazı seçkin gıdaların içeriğinde bulunur. Omega 3 hücre yenilenmesi dahil pek çok önemli fonksiyonu olan bir yağ asidi ve cilt dostudur.

Cildimizi içerden nemlendirir, yeniler, cilt altı bağ dokusunun temel taşları olan kollajen ve elastini koruyarak yaşlanmamızı geciktirir.

Ancak Omega 3'ten yeteri kadar yararlanabilmemiz için onu hem içten hem dıştan kullanmamız gerekmektedir. Omega 3 içeren besinleri düzenli ve çeşitli olarak her gün tüketmeki hem sağlığımız hem cildimiz için çok önemlidir. Anti-aging kürlerinde de önerilen bu uygulamanın neticeleri ancak düzenli kullanıldığında yüzümüzü güldürüyor.

* Cilt dostu besinlerde balık çok önemli...

İdeal omega 3 tüketimi, bir haftada 7 gramdır ve bu miktar haftada iki kere balık ve yanında bir avuç ceviz ve bir çorba kaşığı keten tohumu tüketilerek de karşılanabilir. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak için haftada en az bir kez balık tüketilmelidir. Uskumru, somon, hamsi, ton balığı, alabalığı ve türleri özellikle tavsiye edilir. Eğer yeterli miktarda deniz ürünü alamıyorsanız ya da sıkı bir vejetaryen iseniz çözümü var:

İşte 150 gram somona eşdeğer omega 3 kaynakları;

- 2 yemek kaşığı cevizyağı (soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş)

- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

- 2 yemek kaşığı soya fasulyesi yağı (soğuk pres ve organik)

- 3 yemek kaşığı keten tohumu

- 4 yemek kaşığı ceviz

- 1 fincan soya fasulyesi (çiğ ağırlık)

- 2000 mg balık yağı hapı

Bunların hepsini tek tek yazılan dozlarda almanız gerekmez, beslenme biçiminize göre her birinden bir miktar gün içinde tüketmeniz yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur. Bu nedenle Burada yayınlanan tarifler hakkında daha fazla bilgiyi uzmanların kendilerinden alabilirsiniz.

Sitemizde kürleri yayınlanan İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki Suna Dumankaya gibi Uzmanlara sorularınızı kendilerine ait web sitelerinden sorunuz.