Ticker

6/recent/ticker-posts

Peygamber çiçeği - Mavi Kantaron faydaları

Mavi Kantaron faydaları - Peygamber çiçeği faydaları 

Mavi Kantaron (Peygamber çiçeği) bileşikgiller familyasındandır. Mavi Kantaron özellikle ılık bölgelerde tahıl tarlalarında yetişir. Çiçekleri mavi ya da menekşe renktedir.

Mavi Kantaronun faydaları: Mavi Kantaron İştah açıcıdır. İdrar söktürücüdür. Gut (Nikris) hastalığında yararlıdır. İshal, böbrek ve idrar rahatsızlıklarının tedavisinde önerilir. Böbreklerdeki kumun dökülmesine yardımcıdır. Bazı göz hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Sindirimi kolaylaştırır. Vücudu toksinlerden arındırır.

Mavi Kantaron Öksürük, bronşit ve nefes darlığına karşı faydalıdır. Göğsü yumuşatır. Romatizma şikayetlerine karşı etkilidir. Kaşıntılı cilt hastalıklarında, cilt kızarıklıklarında ve deri bozukluklarında kullanılabilir.

 


Ağrıları keser. Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur.

Göz yorgunluğu için mavi kantoron nasıl kullanılır?
 


Göz yorgunluğuna karşı faydalıdır. 1 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı mavi kantaron koyarak 10 dakika demlendirilir. Tamamen soğuduktan sonra elde ettiğiniz bu su ile göz banyosu veya göze soğuk kompres yapabilirsiniz.

Mavi kantaron çayı nasıl yapılır?

Mavi Kantaronun çiçekleri ve yaprakları kullanılır. Çiçekleri gölgede kurutulur. Kurutulmuş mavi kantaron çiçekleri kaynar suda demlendirilerek çayı yapılır.

Bağışıklığı artırmak ve enfeksiyonlara karşı yardımcı olmak için bir tonik olarak bu çayı içebilirsiniz. Bir enfeksiyon başlangıcında alındığında, bunun şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Bağışıklık arttırıcı etkileri için, iki üç hafta boyunca günde üç kez içilir.

Tüm bitkisel çaylar gibi, iki ya da üç ayda bir kullanıma ara vermek gerekir. Bu çay ayrıca romatizma ve kas ağrıları olanlar için oldukça iyidir.

Tadı biraz acı olduğu için bazen bal ile tatlandırmak için gerekebilir.

Mavi kantaron cilt sorunlarına karşı fayda sağlaması için banyo suyuna karıştırılarak kullanılmaktadır.

Yüz cilt döküntüleri, akne veya diğer tahriş için, yaprak ve çiçekleri yüze buhar banyosu olarak kullanılabilir. Buhar banyosu için mavi kantaronun yaprak ve çiçekleri kaynatın, sonra başınızın üstüne bir havlu koyarak buhar kabının üzerine eğilin. 15 dakika kadar sonra, soğuk su ile yüzünüzü temizleyin, durulayın ve farkı hissedin!

Uyarı:  Fazla miktarda kullanıldığında kalbe zarar verir. Huzursuzluk hissi görüldüğünde mavi kantaron kürü sonlandırılmalıdır.

Göz altı morlukları için Mavi kantaron yağı konusunu okumak için tıklayın



Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. çok araştırıdım bu bitkiyi fakat bir türlü temin edemedim.Yağını da bulamadım.nerden temin edebileceğimiz hakkında bilgi verirmisiniz

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.