Ticker

6/recent/ticker-posts

Yüz peelingi

Yüz peelingi için en uygun zaman ne zamandır?

Uyku öncesi yüz peelingi yapmak için en ideal zamandır.

Yüz peelingi nasıl yapılır?

Yüzünüzü alıştığınız biçimde temizledikten sonra peelingi yüzünüze uygulayıp 1-2 dakika dairesel hareketler ile hafif masaj yapın.

Peeling işlemi bittikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Peeling sonrasında besleyici krem veya maske sürün.Ardından cildinizi dinlenmeye bırakın.

Peeling sonrası cilt nasıl olmalıdır?

Peeling sonrasında cildiniz taze ve yumuşak olmalıdır. Oluşan kızarıklıklar kısa bir müddet sonra geçer. Eğer peeling sonrası kızarıklıklar bir kaç dakika içinde geçmezse, cildinizde yanma ve kaşıntı hissediyorsanız bu, ürünün cildinize uygun olmadığının işaretidir.

O zaman daha hafif, daha uyumlu maddelerle başka bir peeling yöntemi denemelisiniz.

Hangi peeling ne zaman uygulanmalıdır?

El ve ayak peelinglerini manikür - pedikür esnasında, vücut peelinglerini duş ya da banyodan sonra kullanmanız daha uygun olur. Peeling sonrasında cildinize süt ya da krem uygulayın.

Peeling yöntemi hangi sıklıkla denenmelidir?

Peeling uygulamasını haftada en fazla 1 veya 2 defa yapmalısınız. Aksi takdirde cildinizin kendini koruma fonksiyonunu zayıflatırsınız. Bu özellikle kuru ciltler için çok önemlidir.

Hassas ciltlerde peeling hangi sıklıkla kullanılır?

Hassas ya da sivilceli ciltlerde dikkatli olunmadır. Hassas veya sivilceli cilde sahipseniz peelingleri dikkatli ve haftada en fazla 1 kez kullanmalısınız.

Peeling yerine ne kullanabilirim?

Peelinglere ucuz ve etkili alternatif olarak banyo lifi ya da masaj eldiveni kullanılabilir. Uzun olmaları sayesinde sırtınız gibi, vücudunuzun normalde ulaşamayacağınız bölgelerinize ulaşabilirsiniz. Ancak dikkatli olup cildi harap etmemek gerek.

Peeling nerede uygulanmaz?

Göz çevresinde peeling ürünleri kullanılmaz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar